Carmela Fortuny és la nova alcaldessa de Sant Cugat


Temes relacionats

Mercè Conesa: 'Sant Cugat és forta i viva perquè té una ciutadania excel·lent' ( 7/jun/18)


  • Comparteix:

Carmela Fortuny és la nova alcaldessa de Sant Cugat des d'aquest dijous. El ple municipal ha aprovat, amb els vots a favor del PDeCAT-Demòcrates, el relleu de Mercè Conesa, que deixa l'alcaldia per convertir-se en la nova presidenta del Port de Barcelona. Fortuny, que es presentarà a alcaldable a les properes eleccions, és la sisena persona que ostenta l'alcaldia des de la restitució de la democràcia.



Carmela Fortuny ja té la vara d'alcaldia. Ha estat en un ple extraordinari, concorregut, amb presència de consellers Calvet i Puigneró i l'exalcalde Joan Aymerich, i on el lideratge femení en política ha quedat de manifest.

En el primer discurs, Fortuny ha advocat per un mandat continuïsta, conscient de la brevetat del mateix. No obstant això, ha avançat que el seu compromís amb Sant Cugat vol ser de llarga durada.

Carmela Fortuny

Seré l'alcaldable sempre que guanyi la majoria de vots en unes primàries. Vull enfortir aquesta voluntat de ser alcaldessa, però refrendada per les urnes.


Entrega, transparència i codecisió són els deures que l'oposició li ha posat des del primer minut. Fortuny ha etzibat que 'ha vingut a fer feina' i a complir la voluntat dels veïns de Sant Cugat. Com era d'esperar, s'ha referit als 'presos polítics' i a la consecució de la República.

Un ple de noves etapes. Conesa marxa al Port de Barcelona i Fortuny, al despatx d'alcaldia. La primera citant a Joan Margarit i la segona a Manel per dir que 'ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí'.

Els deures de l'oposició
L'oposició ha acomiadat Conesa desitjant-li sort i ha preferit carregar els canons amb Fortuny, a qui ja li han posat deures. De menys a més representació, Cugat.cat ha resumit en un minut la intervenció de Dimitri Defranc (regidor no adscrit), Álvaro Benejam (PP), Pere Soler (PSC), Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA), Mireia Ingla (ERC-MES), Aldo Ciprian (Cs) i Núria Gibert (CUP-PC).

Oposició

Li demano que segueixi parlant amb els regidors / Vostè representa a tots els ciutadans / No formarem part de cap front per anar en contra de res / Aquesta ciutat no és seva, és de tots nosaltres / Que res no ens coarti les nostres llibertats / El nostre desacord amb l'enèsim canvi de cartipàs / Ens trobarà en la defensa dels drets de la majoria.


Unes 100 persones han assistit aquest dijous al ple extraordinari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.