Acord plenari perquè el tipus impositiu de les plusvàlues a Sant Cugat passi del 29 al 30%

Servirà per compensar el tribut metropolità derivat de la integració en la tarifa plana del transport públic a l'àrea metropolitana


Temes relacionats

ERC-MES fa 'un exercici de responsabilitat' per aprovar els comptes, tot i desconfiar del govern ( 5/feb/19)

El govern aconsegueix aprovar unes ordenances marcades per l'augment de la plusvàlua (17/des/18)


  • Comparteix:

L'entrada a la tarifa plana metropolitana suposa canvis en la fiscalitat / Foto: FGC

L'entrada a la tarifa plana metropolitana suposa canvis en la fiscalitat / Foto: FGC

El ple municipal ha aprovat inicialment aquest dilluns la pujada del tipus impositiu de les plusvàlues, que passarà del 29 al 30%. Es tracta d'una mesura de l'equip de govern, fruit del pacte pressupostari amb ERC-MES, per fer front al tribut metropolità derivat de la integració de Sant Cugat a la tarifa plana del transport públic de l'àrea metropolitana. La proposta ha tingut el suport de tots els grups, tret d'ICV-EUiA i el PSC, que s'han abstingut, i de Cs, el PP i el regidor no adscrit Dimitri Defranc, que han votat en contra. Està previst que l'aprovació definitiva tingui lloc a l'abril.

ESCOLTA-HO

Des de la formació taronja, el regidor Sergio Blázquez ha lamentat que aquest augment se sumi al fet que Sant Cugat tingui l'IBI més alt del país. Tant Blázquez com el portaveu del PP, Álvaro Benejam, han atribuït l'increment al pacte de l'equip de govern amb ERC-MES.

El regidor d'Economia i Hisenda, Carles Brugarolas, ha rebatut les crítiques defensant que el tipus impositiu de les plusvàlues ha baixat 19 punts durant el mandat i que ara només en puja un. A més, ha defensat aquest impost en el sentit que és 'antiespeculació'. Brugarolas ha anat més enllà i ha dit que li preocupa 'moltíssim els impostos que paguem'. A més, ha deixat la pilota sobre la teulada del govern espanyol: 'El problema és que 2,5 euros del que paguem cada any després no tornen'.


Carles Brugarolas

Les plusvàlues han baixat un 19% durant el mandat. Ara que s'ha superat la crisi del sector pugen un 1%. És un impost antiespeculació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.