Ple extraordinari a Sant Cugat per les decisions de la JEC i el Suprem sobre Torra i Junqueras

Cs ja ha anunciat que no participarà a la sessió plenària i critica que 'el govern vol utilitzar aquest ple de forma partidista'


  • Comparteix:

La sessió arrencarà a les quatre de la tarda / Foto: Cugat Mèdia

La sessió arrencarà a les quatre de la tarda / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament farà un ple extraordinari aquest dilluns a les quatre de la tarda per abordar les decisions de la Junta Electoral Central (JEC) sobre Quim Torra i del Tribunal Suprem (TS) sobre Oriol Junqueras. Tal com va avançar Cugat Mèdia i ha confirmat via Twitter l'alcaldessa, Mireia Ingla, la convocatòria servirà per marcar el posicionament municipal sobre la inhabilitació del president de la Generalitat per part de la JEC i sobre la decisió del TS per considerar que la sentència de la justícia europea sobre la immunitat de l'exvicepresident no té efectes després de la condemna. Cs ja ha anunciat que no hi participarà i lamenta 'la pèrdua de temps i diners' que suposa per als veïns.

Com és habitual, Cugat Mèdia oferirà en directe la sessió plenària. Serà en streaming a www.cugat.cat i a facebook.com/cugatmedia.

Ordre del dia
Al ple es posaran sobre la taula dues mocions. Una dels grups municipals independentistes (ERC-MES, CUP-PC i Junts) i l'altra del PSC. Els dos textos busquen el mateix objectiu: rebutjar la resolució de la JEC i la decisió del TS.

Crítiques de Cs
Cs critica que el govern utilitzi el ple 'de forma partidista' i rebutja 'qualsevol iniciativa de suport a fugats de la justícia o a polítics que han estat condemnats per delictes molt greus'. De fet, la formació ha anunciat que reprovaran el president Torra perquè 'la justícia l'ha inhabilitat'. El partit taronja, a més, qüestiona la celebració del ple 'quan hi ha uns pressupostos pendents d'aprovar i són realment més importants per a la ciutadania'.

El Parlament Europeu assumeix la decisió del Suprem
El Parlament Europeu ha assumit la decisió del Tribunal Suprem i diu que Oriol Junqueras va deixar de ser eurodiputat el 3 de gener arran de la resolució de la Junta Electoral Central. 'El Parlament Europeu està obligat a prendre nota sense dilació de les decisions que tinguin caràcter definitiu de les autoritats judicials competents dels Estats membres', defensa el comunicat del president de la institució, David Sassoli. L'italià assegura que comunicarà oficialment el dilluns a l'obertura del ple que l'inici del mandat de Junqueras com a eurodiputat va començar el 2 de juliol del 2019, però que va 'expirar' a principis de gener d'aquest any. A més, avança que demanarà a Espanya que 'notifiqui amb celeritat' el 'nom del seu substitut'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.