Els 90 anys de la Segona República, la vacunació a la Policia Nacional i els ajuts menjador, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

Quin cost va tenir l'acte de commemoració del 90è aniversari de la Segona República? S'hi van seguir totes les mesures anti-Covid? Per què els agents de la Policia Nacional no han rebut la vacuna contra la Covid-19? Quan es lliuraran els ajuts per a les despeses dels menjadors escolars? Són algunes de les preguntes que els regidors de l'oposició han adreçat a l'executiu al torn de precs i preguntes, l'últim punt dels plens municipals ordinaris.

ESCOLTA-HO

El regidor de Cs Sergio Blázquez (00') ha preguntat una vegada més per la calendarització de la instal·lació de càmeres de seguretat a Valldoreix i ha lamentat que encara no ha rebut cap correu electrònic amb informació al respecte. El regidor de Seguretat, Francesc Carol (18'35''), ha explicat que s'enviarà properament.

Blázquez també ha preguntat si durant l'acte de commemoració del 90è aniversari de la commemoració de la Segona República es van prendre les mesures anti-Covid adients. En especial, feia menció a la partició d'un grup d'actors. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que es van fer un test ràpid abans de la trobada.

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas (2'40'') ha preguntat què ha fet el govern pel que fa a la sol·licitud de fons europeus previs als Next Generation. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (20'18'') ha explicat que l'executiu local està treballant per poder sol·licitar-ne.

Brugarolas també ha preguntat quan l'Ajuntament aplicarà la moció per tributar a l'Agència Tributària Catalana. L'alcaldessa, Mireia Ingla (22'40''), ha dit que desconeix en quin punt es troba aquest tema.

La regidora de Junts Sandra Casat (3'55'') ha preguntat quan arribaran els ajuts municipals perquè les escoles facin front a les despeses dels menjadors escolars. La regidora d'Educació, Pilar Gorina (23'15''), ha admès l'endarreriment, que atribueix a la situació sanitària. Malgrat que no ha donat data, sí que els centres "tenen tota la garantia que els cobraran".

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (4'55''), ha preguntat per què no s'han vacunat els professionals de la comissaria de la Policia Nacional a Sant Cugat. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (24'55''), ha recordat que això s'ha produït a totes les comissaries de la Policia Nacional i que és competència de la Generalitat. En tot cas, assegura que ja ho han preguntat a la delegació de Govern.

La regidora de Junts Núria Fernández (6'30'') ha preguntat per unes declaracions de la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, on deia que s'havia enviat un catàleg dels serveis socials de Sant Cugat a totes les llars de la ciutat. Gibert (27'30'') ho ha atribuït a un malentès: el govern està treballant-hi, però encara no l'ha acabat i, per tant, no l'ha enviat.

També ha demanat al regidor de Benestar Animal, Francesc Carol, que li faciliti la memòria de 2020 de la seva àrea. Se li respondrà en comissió informativa.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (7'45''), ha parlat de la polèmica del correcà de Mira-sol. Ha explicat que es tracta d'un projecte sorgit del mandat anterior, però que s'ha executat en l'actual. De fet, ha criticat al govern local per no haver informat el veïnat més afectat per aquesta iniciativa. Li ha respost el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, que ha rebutjat el posicionament de l'exalcaldessa.

Fortuny també ha preguntat per l'estat d'execució del pla de xoc per agilitzar la concessió de llicències urbanístiques. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (30'30''), ha avançat que ja s'han contractat dos nous tècnics i que s'està avançant tant en la tramitació del nou organigrama com en la borsa d'arquitectes, que es troba en la fase final. Ha recordat que està previst que aquesta àrea disposi de 15 treballadors.

La regidora de Junts Cristina Paraira (10'15'') ha reclamat al govern local que es tingui en compte l'oposició a l'hora de tramitar concursos pressupostats en més d'un milió d'euros. També ha reclamat que es torni a convocar la comissió del nomenclàtor. Des del govern han pres nota.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (11'30'') ha preguntat amb quin calendari d'arranjament de voreres treballa el govern local. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha explicat que quan van assumir l'executiu, no van trobar cap guia que es pogués seguir. En tot cas, ha explicat que ara s'estan centrant en barris on feia temps que no es feien actuacions. També ha avançat que s'està treballant en la creació d'un contracte marc per poder fer arranjaments més ràpidament.

Puigdomènech també ha preguntat en quina situació es troba la Pedrera Berta, després que al juny de 2019 es clausurés. Se li respondrà en comissió informativa.

El regidor de Junts Albert Salarich (13') ha fet referència als missatges que la CUP publica a les xarxes socials fent balanç dels 20 primers mesos de govern tripartit. Salarich lamenta que els cupaires facin referència a "corruptel·les" i els insta a donar noms i cognoms. L'alcaldessa, Mireia Ingla (36'), ha subratllat que l'executiu no ha fet cap balanç, que qui ho ha fet és la CUP com a agrupació política.

Salarich ha demanat a la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, la seva valoració per la requalificació de sòl industrial a urbà dels terrenys d'uns terrenys a Can Magí per fer-hi habitatge públic. Vila (39'40'') considera que aquest projecte "no té gran impacte en la promoció econòmica de la ciutat, però sí en l'habitatge públic".

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (15'15'') ha preguntat si l'Ajuntament no té previst organitzar actes culturals per a la gent gran de Sant Cugat. La segona tinenta d'alcaldia, Núria Gibert (40'50''), ha argumentat que no es prendrà "cap risc innecessari amb un col·lectiu de risc".

Vallès també ha preguntat quin va ser el cost d'organitzar l'acte de commemoració del 90 aniversari de la Segona República. Se li respondrà en comissió informativa.

El regidor de Junts Eloi Rovira (17'30'') ha demanat informació sobre la davallada de pressupost assignat a Serveis Urbans al pressupost de 2021. El regidor de l'àrea, José Gallardo (45'), assegura que hi haurà diners per sufragar les despeses en aquest àmbit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.