L'Ajuntament comprarà a Promusa unes oficines al Mira-sol Centre per 2,8 milions d'euros

El ple ha aprovat una modificació del pressupost per incloure aquesta operació


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Mira-sol Centre / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu del Mira-sol Centre / Foto: Google Maps

L'Ajuntament adquirirà unes oficines propietat de Promusa al Mira-sol Centre per 2,8 milions d'euros. Es tracta de l'espai on temporalment s'ubicarà el Centre d'Emprenedoria fins que la masia de Can Rabella estigui rehabilitada. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns amb els vots de l'equip de govern, mentre que la resta de membres s'hi ha abstingut, la modificació del pressupost que ha de permetre aquesta operació, que es finançarà amb romanents de tresoreria.

ESCOLTA-HO

El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha explicat que l'objectiu d'aquesta inversió es poder tenir la gestió directa d'un espai que acollirà un servei públic i n'ha defensat la compra davant les crítiques de l'oposició.

Una explicació que no ha convençut ni a Junts per Sant Cugat ni a Ciutadans. El regidor de Junts Carles Brugarolas creu que la veritable intenció d'aquesta compra de patrimoni és la situació de tresoreria de l'empresa pública Promusa, que es podria alleugerir amb una ampliació de capital que és menys costosa.

De la seva banda, el regidor de Cs Sergio Blázquez ha retret a l'equip de govern la compra ara d'aquest espai, que se suma a la de la masia de Torre Negra i al'opció del CPA, que sumen més de 8 milions d'euros. Una xifra, ha lamentat Blázquez, que es podria haver destinat a la compra d'habitatge públic durant un mandat en el qual Promusa no ha construït cap promoció.

Soler, però, ha defensat la tasca de Promusa i també l'operació com una "oportunitat" davant la manca d'equipaments. Soler ha recordat que l'empresa té altres funcions adjudicades i ha xifrat en 12 els habitatges adquirits a través del tanteig i retracte.

La modificació del pressupost aprovada aquest dilluns també incorpora, entre d'altres, la liquidació del conveni amb l'EMD de Valldoreix de l'any anterior, que ascendeix a més de 128.000 euros que es pagaran també amb romanents de tresoreria.






Pere Soler

Cal destacar un increment de 2,8 milions d'euros per adquirir unes oficines de Promusa per destinar al Centre d'Emprenedoria, provinents dels romanents de tresoreria. És un servei públic i millor que es gestioni des de l'Ajuntament.

Carles Brugarolas

És una operació que està al Pla de viabilitat de Promusa. No estava prevista i està vinculada a donar cobertura al dèficit de tresoreria de Promusa. Si Promusa no tingués tensions de tresoreria, l'Ajuntament no compraria aquest local.

Sergio Blázquez

M'agradaria reflexionar si aquests 8 milions haguessin servit per negociar la compra d'habitatges a promotors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.