El xalet de l'avinguda Cerdanyola serà un espai 'multigeneracional i obert a les entitats del barri'

A la sessió s'ha parlat dels usos del nou equipament del barri i dels detalls del projecte de remodelació d'Abat Marcet, entre d'altres


  • Comparteix:

Imatge del consell de barri, aquest dilluns, a la Casa de Cultura / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge del consell de barri, aquest dilluns, a la Casa de Cultura / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els usos la Villa Montserrat i la remodelació del carrer d'Abat Marcet són els temes principals que s'han tractat, aquest dilluns, al consell de barri de Centre Est. Una sessió que ha comptat amb una participació per part del veïnat més alta i renovada del que és habitual, un fet propiciat, en bona part, segons han explicat els mateixos veïns, pels cartells informatius que s'han penjat al barri. La presidenta del consell, Esther Madrona, ha comptat amb la participació de l'alcaldessa, Mireia Ingla, el regidor de Joventut i de Participació i Barris, Marco Simarro, i el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo.

Pel que fa als usos de la Villa Montserrat, el nou equipament del barri de Centre Est ubicat a l'avinguda de Cerdanyola amb passeig de Torreblanca, s'ha acordat, a través del grup de treball pertinent, que serà un espai multigeneracional, probablement autogestionat pels veïns i obert a les entitats del barri. A més, s'ha assegurat que es garantirà la protecció d'alguns elements d'interès patrimonial, ja que és una construcció que data de 1930. El mes de juny -a una data pendent de concretar- se celebrarà una nova reunió amb els veïns per seguir parlant d'aquest equipament.

D'altra banda, el regidor Gallardo ha estat l'encarregat de detallar el projecte de remodelació del carrer d'Abat Marcet. Les obres, pressupostades en 714.000 euros, possibilitaran l'ampliació de les voreres d'aquest carrer, la millora de l'arbrat i la il·luminació, i la reducció de la velocitat dels cotxes. I, tot plegat, "sense treure cap plaça d'aparcament als veïns", ha assegurat Gallardo.

La nevera solidària

Una altra de les novetats que s'ha explicat és l'impuls de la 'nevera solidària', un projecte per evitar el malbaratament d'aliments, originari del País Basc, que es replicarà al barri gràcies a la col·laboració de les entitats. Concretament, es col·locarà una nevera al Xalet Negre on els comerços i particulars del barri podran deixar-hi productes frescos que no tinguin capacitat de consumir o comercialitzar perquè els veïns els puguin aprofitar.

Altres temes del consell de barri

Durant la sessió també s'ha parlat de la pacificació de l'entorn de l'escola Collserola, una acció emmarcada dins de la millora de la seguretat dels entorns escolars del municipi. En aquest cas, s'ha tallat el trànsit de pas al carrer d'Abat Escarré i s'han creat places de càrrega i descàrrega i d'encotxament i desencotxament.

Per la seva banda, els veïns han preguntat sobre les millores de la il·luminació, l'afluència de cotxes al tram vianitzat de l'avinguda de Cerdanyola, el desperfecte d'algun pas de vianants i de les molèsties originades per l'ús fora de l'horari estipulat de la pista de Sant Francesc, entre d'altres.

Finalment, s'ha fet un repàs a l'estat dels projectes dels pressupostos participatius 2020-2021 i s'ha anunciat la convocatòria de la nova edició, de la qual s'accepten propostes dels veïns fins al 2 de juny.


José Gallardo

Les voreres i els carrers d'aquest barri porten molts anys sense tocar-se i en el cas d'Abat Marcet les obres començaran el 4 de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.