Valldoreix es declara vila antifeixista

Només Cs ha votat en contra de la proposta de la CUP-PC perquè creu que pot fer caure en el "totalitarisme"


  • Comparteix:

En la votació pel pacte antifeixista, només Cs ha votat en contra / Foto: Cugat Mèdia

En la votació pel pacte antifeixista, només Cs ha votat en contra / Foto: Cugat Mèdia

Valldoreix s'ha compromès a fer front al feixisme a la vila. A través d'una moció de la CUP-PC, la junta de veïns ha donat llum verda a adherir-se al pacte antifeixista del Parlament per frenar la irrupció d'aquesta ideologia. L'acord, però, no ha estat ple perquè el vocal de Cs, José Miguel García, hi ha votat en contra, ja que considera que 'excloure' certes maneres de pensar pot comportar actuar de manera 'totalitària'. Una afirmació rebutjada frontalment pel representant dels cupaires, Ferran Margineda, que considera que es tracta d'un text pensar per defensar la democràcia.

Per al portaveu taronja, aquest text conté "mercaderia intoxicada" i no s'ha quedat aquí, tot qualificant-lo de ser "un llop amb pell de xai". Per a Garcia, malgrat oposar-se a discursos feixistes, "les democràcies plenes com l'espanyola permeten exposar idees de manera lliure". En aquest sentit, Margineda ha alertat que no posar fre a partits amb ideologia feixista "posa en compromís el model d'estat" que defensa Cs.

La portaveu del PSC, Susanna Casta, ha subratllat de la moció la importància de transmetre a les generacions més joves "els perills de caure en les mentides del feixisme". Per a la vocal socialista, "no hi ha prou amb barrar el pas al feixisme, se l'ha de combatre".

Compromís amb la urbanització de l'avinguda del Baixador

El plenari ha aprovat per unanimitat la moció del PSC perquè es tinguin en compte les aportacions tècniques del veïnat de l'avinguda del Baixador al projecte d'urbanització de la via. La vocal Casta ha subratllat que aquesta era una proposta "per ajudar el govern", un tarannà que han compartit la resta de representants polítics, amb la voluntat de desencallar una situació que fa anys que no avança.

Recentment, es va aclarir que la competència per resoldre la urbanització recau en l'EMD de Valldoreix. En aquest sentit, el president del govern descentralitzat, Josep Puig, ha posat de manifest el compromís del seu executiu amb aquesta iniciativa, i ha apuntat que algunes de les peticions que feia la proposta ja s'havien realitzat o estan en marxa.

Més mocions

ERC-MES, amb el suport de Junts, PSC i la CUP-PC, ha tirat endavant la moció per defensar el català a l'escola "sense imposició de percentatges de llengües", en referència a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ordena un 25% de classes en castellà. Cs ha votat en contra.

D'altra banda, la CUP-PC no ha aconseguit prou suports per tirar endavant una moció per donar suport a la comunitat educativa, davant les protestes que s'han produït en els darrers mesos. El text s'ha topat amb el rebuig d'ERC-MES i de Cs i l'abstenció dels tres vocals de Junts; el PSC sí que ha donat suport al text.

La moció de Junts per Valldoreix de defensa dels jutges de pau, davant la modificació del projecte de llei espanyola que posa en perill aquesta figura. Només el PSC s'ha oposat a la proposta; la resta de grups han votat a favor.

Recupera aquí la sessió plenària






José Miguel García

És un llop maquillat perquè sembli un xai. El plantejament pot semblar raonable: els que exclouen no hi caben, a la democràcia. Però si proposen excloure, caiem en la trampa.

Ferran Margineda

Vostès es queden fora d'un pacte davant d'una gent que posa clarament en compromís el model d'estat que vostès defensen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.