Junts vol que el creixement de Sant Cugat respecti el nombre d'arbres per habitant

La formació proposarà, amb una moció, que la T-Casual també estigui subjecta a bonificacions


  • Comparteix:

Els regidors de Junts Albert Salarich, Núria Fernàndez, Josep Maria Vallès i Joan Puigdomènech / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors de Junts Albert Salarich, Núria Fernàndez, Josep Maria Vallès i Joan Puigdomènech / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat vol que l'Ajuntament, independentment de qui governi, es comprometi a 'preservar el model d'arbres de la ciutat'. El grup municipal ha presentat una moció per al ple de dilluns vinent on reclama que, davant del creixement urbanístic (en referència al futur barri de Ca n'Ametller), es mantingui el nombre d'arbres per habitant. La formació també defensarà al plenari un text per reclamar a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que apliqui bonificacions a la T-Casual, de la mateixa manera que es fa amb els altres títols.

El verd de Sant Cugat

El projecte del nou barri de Ca n'Ametller es troba encara a les beceroles. Aquest projecte posa sobre la taula la costrucció de 4.000 nous habitatges (la meitat, de protecció oficial) en un espai amb equipaments, amb certificació de sostenibilitat i una mobilitat en vehicle privat limitada als habitants de la zona. Es tracta d'una iniciativa que anirà vinculada a un creixement d'habitants de Sant Cugat.

Davant d'aquesta situació, Junts per Sant Cugat proposa una moció perquè es doni "continuïtat al model de ciutat" que s'ha desenvolupat en els darrers 30 anys. El regidor de la formació Albert Salarich ha recordat que a la demarcació de Barcelona, hi ha poc més de 10 quilòmetres quadrats de zona arbrada per habitant; en el cas de Sant Cugat, aquesta proporció es multiplica per tres. "Sant Cugat està al capdavant en superfície arbrada", ha apuntat Salarich, que ha destacat la importància del verd urbà per fer front a la situació d'emergència climàtica.

Bonificacions per a tots els títols de transport

Junts vol que tots els títols de transport estiguin bonificats, també la T-Casual, actualment sense cap mena de suport. "És la targeta més usada", ha destacat el regidor Joan Puigdomènech. El text de Junts considera que fer extensiva la bonificiació a tots els títols suposaria "la inversió més rendible de mobilitat sostenible".

Declaracions institucionals: suport a les persones amb acondroplàsia i rebuig a la guerra

Junts per Sant Cugat portarà a la junta de portaveus dues propostes perquè l'Ajuntament emeti declaracions institucionals. Per una banda, el principal grup municipal de l'oposició vol que el consistori es comprometi a defensar els drets de les persones amb acondroplàsia. "Defensem la llibertat individual, però en molts casos, per condicions físiques tenen dificultats per accedir al mercat laboral i es veuen amb necessitat de treballar on els volen i no on ells volen", ha reflexionat la regidora Núria Fernàndez. D'aquesta manera, Junts vol que l'Ajuntament projecti programes d'inserció laboral de les persones amb nanisme.

D'altra banda, Junts es fa eco de la crida de diferents entitats socials per manifestar-se contra la guerra d'Ucraïna; aquest mes farà un any que va començar aquest conflicte bèl·lic. La formació proposarà que el manifest que han signat aquests col·lectius en defensa per la pau es converteixi també en declaració institucional.


Albert Salarich

Defensem que les zones de nova urbanització puguin tenir aquesta visió i que es repliqui a Ca n'Ametller o a altres zones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.