L'Ajuntament destina 1,16 milions d'euros del romanent a subvencions d'entitats

El ple ha aprovat una modificació del pressupost per incorporar aquesta partida


Temes relacionats

Retrets creuats entre govern i oposició pel dèficit pressupostari (20/mar/23)

El canvi de sistema de subvencions a les entitats per llei provoca 'un cert endarreriment' en el pagament (15/feb/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una actuació dels Castellers de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu d'una actuació dels Castellers de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament destinarà 1,16 milions d'euros dels 15 del romanent del 2022 a subvencions nominatives a les entitats. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns, amb els vots de tots els grups, tret de Ciutadans que s'hi ha abstingut, la modificació pressupostària per incorporar aquesta dotació, que permetrà igualar els 1,6 milions d'euros que es van destinar l'any passat a aquest concepte. En concret, es tracta de 52 convenis per a esdeveniments i projectes concrets impulsats per entitats del municipi, que ara hauran d'iniciar els tràmits per a la concessió i cobrament d'aquestes subvencions.

ESCOLTA-HO

Un cop prorrogat el pressupost del 2022, ha estat necessari fer una modificació pressupostària per incloure aquesta partida, que majoritàriament es dotarà del romanent. En canvi, les subvencions de lliure concurrència sí que estan previstes en el pressupost prorrogat.

"Creiem que era molt important de dotar d'aquesta seguretat a les entitats perquè puguin tenir la certesa que cobraran", ha afirmat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, qui ha assegurat que la voluntat de l'Ajuntament és que es pugui avançar el període de pagament en relació amb anys anteriors.

Tot i així, des de l'oposició, tant Junts per Sant Cugat com Ciutadans, han expressat les seves reticències respecte al calendari i el suport a les entitats. "Va tard com sempre", ha lamentat el regidor de Junts Carles Brugarolas, qui també ha retret que s'utilitzi el romanent per pagar despeses amb continuïtat.

Promusa

El ple municipal també ha donat llum verda amb els vots de l'equip de govern i de Junts per Sant Cugat a una altra modificació del pressupost per incorporar una aportació d'un milió d'euros a Promusa. Des de Junts per Sant Cugat, el regidor Carles Brugarolas ha reclamat una aportació "seriosa" que evidenciï el "compromís amb l'habitatge assequible"; mentre que des de Cs, el regidor Sergio Blázquez ha carregat contra l'empresa pública, la qual considera que "no és un instrument vàlid" i que treu recursos sense que hi hagi resultat.




Pere Soler

Creiem que era molt important de dotar d'aquesta seguretat a les entitats perquè puguin tenir la certesa que cobraran. Ho estem fent molt avançat i els àmbits ja estan treballant en els 52 convenis o expedients.

Carles Brugarolas

Anant tot bé, potser a la tardor arriben els atorgaments. Esperem que no passi com altres anys que arriben al desembre o a l'exercici següent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.