El futur de la Torre Negra protagonitza la cloenda del Consell de Ciutat

L'última sessió del mandat d'aquest òrgan participatiu de la ciutat s'ha celebrat aquest dijous a la sala de plens de l'Ajuntament


Temes relacionats

La ciutadania diu la seva sobre la masia de Torre Negra (16/nov/22)


  • Comparteix:

L'últim consell de ciutat del mandat s'ha celebrat a la nova sala de plens / Foto: Ajuntament

L'últim consell de ciutat del mandat s'ha celebrat a la nova sala de plens / Foto: Ajuntament

El retorn per part de l'Ajuntament a l'Assemblea Ciutadana respecte a les propostes d'ús i conservació de la Torre Negra ha ocupat bona part de la sessió de cloenda del Consell de Ciutat, que s'ha celebrat aquest dijous a la sala de plens. Una sessió que també ha servit per fer balanç d'aquest òrgan participatiu durant l'actual mandat, tant per part dels membres del Consell com dels portaveus dels grups municipals. A més, a la trobada s'ha pogut presentar, un cop més, la Guia de Drets Socials, un llibre amb tots els recursos socials que la ciutadania té al seu abast i que s'enviarà a totes les llars del municipi.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha repassat totes les actuacions que s'han realitzat a la Torre Negra des de la seva compra, com el manteniment i la consolidació estructural de la finca, fins a la digitalització de l'edifici en 3D, passant per l'obertura de l'espai al públic, la catalogació dels elements patrimonials i l'arranjament del camí històric, entre d'altres.

El regidor de Participació, Oriol Sànchez, ha agraït les 13 propostes aportades sobre els usos de la Torre Negra, que ha assegurat que "s'han analitzat i es tindran en compte". Respecte a les propostes relatives a medi ambient, el regidor ha manifestat que des de l'Ajuntament coincideixen amb la importància de preservar l'entorn, així com d'aprofitar l'espai per treballar l'educació ambiental.

Respecte a les propostes de museïtzació, Sànchez ha assegurat que l'equip de govern està d'acord amb museïtzar una part de la Torre Negra, "sempre que això sigui compatible amb altres usos". En aquest sentit, el regidor també ha apuntat la necessitat de "generar algun tipus de rendiment econòmic que pugui revertir en el manteniment de la Torre Negra i del seu entorn". Pel que fa a les propostes relatives a la gestió de l'espai, Sànchez ha considerat que, abans de començar a dissenyar un pla econòmic, és necessari establir el pla d'usos.

Per tal de continuar avançant, el regidor ha proposat la creació d'una comissió de seguiment de la Torre Negra.

Un balanç majoritàriament positiu

La creació de comissions o grups de treball dins del Consell de Ciutat, així com la celebració de la primera Assemblea Ciutadana, són les dues novetats de l'òrgan participatiu durant aquest mandat que més han destacat els membres del Consell de Ciutat. Aquestes aportacions, segons han dit, han ajudat a fer més útil i participatiu l'espai.

Pel que fa als aspectes a millorar, s'ha mencionat la falta de participació i compromís per part d'alguns membres del Consell, així com la poca influència de l'òrgan en les polítiques municipals.

Els portaveus dels grups municipals han agraït la feina dels membres del Consell i han fet una valoració molt positiva d'aquest, amb l'excepció del portaveu de Junts, Josep Maria Vallès, que ha preferit no fer balanç pel poc temps que ha pogut participar-hi, ja que es va incorporar a finals de 2022.

Per cloure l'acte, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha afirmat que amb els canvis introduïts al Consell de Ciutat durant aquest mandat "s'ha fet un salt qualitatiu" i ha recordat que la ciutat encara ha d'afrontar molts reptes que necessitaran els consells d'aquest òrgan participatiu, tals com la mobilitat, la sostenibilitat o l'habitatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.