Sant Cugat, ciutat lliure de discriminació

El ple planta cara als discursos d'odi i es compromet amb el rebuig a qualsevol discriminació i amb la convivència


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del centre de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del centre de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha declarat aquest dilluns Sant Cugat ciutat lliure de qualsevol discriminació. D'aquesta manera, es compromet a rebutjar qualsevol expressió que suposi discriminació, treballar per defensar els valors de la convivència respectuosa amb la diversitat i vetllar de manera activa perquè no es produeixin actes de discriminació a cap servei o equipament municipal, també aquests subvencionats amb fons públics. Aquest compromís és fruit d'una moció d'ERC i Junts, que ha comptat amb el suport de tots els grups municipals tret de Vox i PP, que la consideren partidista ja que destaca 'les discriminacions lingüístiques a persones catalanoparlants', però ha deixat fora les esmenes de Vox per incorporar les famílies que trien escoles que segreguen per sexe.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La moció original feia referència al rebuig a qualsevol tipus de discriminació, però a instàncies de Junts s'hi ha afegit l'exemple de les "discriminacions lingüístiques". Una decisió que no ha agradat al PP i a Vox, que ha lamentat que, en canvi, no s'hagi afegit la seva proposta.

Tampoc ha convençut al PSC, tot i que hi ha votat a favor, com ho ha fet també la resta de l'oposició, que veuen en aquesta moció una resposta al debat sobre immigració del ple de febrer.

Tot i així, la regidora de Drets Socials, Gemma Aristoy, ha defensat la proposta en la necessitat de seguir lluitant pels drets, especialment en un moment en què es qüestionen i conviuen amb discursos d'odi. I això és el que precisament fan, ha dit, els dies internacionals, que serveixen per recordar que "cal lluitar cada dia". El 21 de març és el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial.


Gemma Aristoy

S'evidencia que la conquesta dels drets i llibertats està tacada de sang. Els drets no han vingut del cel i hem de seguir lluitant per garantir-los.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.