El PSC defensa la seva coherència reclamant el traspàs de rodalies


Temes relacionats

CiU veu 'incoherent' la postura dels grups d'esquerra sobre Renfe ( 2/mar/07)

El ple reclama per unanimitat mesures urgents per millorar el servei de Renfe (20/feb/07)


  • Comparteix:

El PSC defensa que la moció aprovada pel Parlament demanant el traspàs de competències de rodalies de Renfe recull les reclamacions que l'Ajuntament va aprovar el passat ple de febrer. D'aquesta manera, els socialistes responen les crítiques que havia fet CiU, en el sentit que votaven una cosa a Sant Cugat i una altra a la Cambra catalana. Segons el diputat Josep Maria Balcells, la resolució del Parlament és la mateixa en'el fons' i li dóna 'la forma' apropiada perquè prosperi.

Segons el PSC, el traspàs immediat de les competències no seria positiu per Catalunya, i s'ha de fer d'acord amb el calendari i els mecanismes previstos per al desplegament de l'Estatut. El diputat santcugatenc del PSC, Josep Maria Balcells, ha explicat a Ràdio Sant Cugat que els ajuntaments fan bé en exigir millores, però cal seguir els procediments legals.

Josep Maria Balcells

Cadascú té una funció. Els ajuntaments i la ciutadania han d'exigir que els serveis siguin efectius. Per mi no és una contradicció de fons, sinó de forma.


Recordem que el diputat de CiU Joan Recasens acusava els grups d'esquerra d'incoherència per no aprovar al Parlament les mateixes demandes sobre Renfe que havien avalat al ple municipal. Josep Maria Balcells ha demanat 'seriositat' i ha precisat que no van votar a favor de la moció de la federació nacionalista, però que en canvi se'n va aprovar una d'alternativa que recull, diu, les mateixes reivindicacions.

Josep Maria Balcells

El Parlament no va dir que no a una proposta sinó que va dir que sí a una contraproposta que en el fons insisteix en el mateix.


Aquesta moció exigeix que el traspàs d'aquestes competències s'inclogui a la primera trobada de la comissió mixta Estat-Generalitat sobre infraestructures i transports. Demana també que s'inverteixin de manera immediata els 1.800 milions d'euros previstos per actuacions ferroviàries, més els 260 milions d'euros del 'pla de xoc' pactats el setembre pel manteniment i millora de la xarxa de rodalies de Catalunya. Aquesta reunió, però, no té fixada cap data.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.