L'inici dels treballs del primer projecte de la Llei de Barris es retarda 20 dies


Temes relacionats

Les obres de la Llei de Barris a les Planes començaran al febrer (16/des/08)

Bona part de la inversió de la llei de barris a les Planes es concentrarà en el període 2011-2012 (16/set/08)

Les Planes entra en els ajuts de la Llei de Barris ( 8/jul/08)


  • Comparteix:

La urbanització del carrer Modrego és un dels primers treballs que es faran dins la Llei de Barris

La urbanització del carrer Modrego és un dels primers treballs que es faran dins la Llei de Barris

L'inici de les obres d'urbanització del passatge del Pi i el carrer Doctor Modrego de les Planes s'ha retardat 20 dies perquè l'empresa adjudicatària ha presentat una baixa temerària. Cisteró S.A. va aconseguir l'adjudicació amb un projecte un 25% inferior a la xifra pressupostada i l'Ajuntament va sol·licitar a la companyia les justificacions tècniques que avalen el nou cost dels treballs. El consistori ja ha examinat la documentació i ha donat el vistiplau a l'empresa per començar les obres.

Els tràmits de la baixa temerària han provocat un retard en el començament del primer projecte inclòs dins els ajuts de la Llei de Barris. Es tracta de la urbanització del passatge del Pi i el carrer Doctor Modrego, un projecte que comptava amb un pressupost inicial de 688.000 euros. Un total de vuit empreses van presentar projectes amb costos inferiors i, finalment, l'adjudicatària va ser Cisteró S.A. Aquesta va presentar un projecte que suposava un 25% d'estalvi respecte l'inicial, és a dir, de prop de 515.000 euros.

La diferència respecte el cost teòric ha produït una baixa temerària i el proveïdor ha hagut de presentar els documents que justifiquen tècnicament el cost dels treballs. L'Ajuntament ja ha examinat la documentació de l'empresa i ha donat llum verda perquè en pocs dies comencin les obres.

Ho ha explicat el director tècnic del projecte de la Llei de Barris del consistori, Francesc Serra, durant l'últim consell de districte celebrat aquest dimecres al vespre.

Francesc Serra

Al produir-se una baixa temerària, s'engega un procediment de demanar justificacions tècniques a l'empresa per veure que la baixa no és tan temerària.


Durant la sessió ordinària del consell de districte també s'ha donat a conèixer que les Planes compta amb gairebé 590.000 euros en partides de lliure disposició. Entre els projectes proposats per invertir aquesta xifra hi figuren la urbanització del Camí de Can Flo, l'arranjament de la plaça Maria Antònia i dels carrers Maria Antònia, Sanatori, Nostra Senyora de l'Estrada i Pere Planes.

D'altra banda, el consistori ha donat a conèixer que aquest any revisarà totes les franges de protecció d'incendis. Normalment, el manteniment de les franges de protecció s'acostuma a fer cada dos anys però a causa de les restes de la ventada aquest any es revisaran totes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.