Fortuny: 'Amb el canvi de ministra seguirem pressionant el govern espanyol per aplicar correctament la Llei de la Dependència'


Temes relacionats

L'equip de govern adverteix que la tramitació de la llei de dependència desborda l'Ajuntament ( 5/nov/08)

El ple reclama unànimement una revisió de la llei de dependència (24/oct/08)

L'Ajuntament ha rebut 227 peticions d'ajudes de la Llei de Dependència (13/mai/08)

150 persones tramiten a l'Ajuntament els ajuts de la Llei de dependència ( 2/oct/07)

Les sol·licituds pels ajuts de la nova llei de dependència ja es poden presentar a l'OAC (22/mai/07)


  • Comparteix:

Les primeres demandes de la llei de dependència a la ciutat es van fer l'any 2007

Les primeres demandes de la llei de dependència a la ciutat es van fer l'any 2007

L'equip de govern aprofitarà el canvi al ministeri de Sanitat per incrementar la pressió sobre el govern espanyol per millorar l'aplicació de la Llei de la Dependència. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha recordat que l'administració local és la primera porta dels ciutadans i que, per això, l'Ajuntament és el primer interessat en què els ajuts es distribueixin correctament. L'octubre del 2008 el ple municipal va demanar per unanimitat una revisió del finançament d'aquesta llei.

A finals del 2008, l'equip de govern denunciava que l'Ajuntament estava desbordat per les tramitacions de la Llei de la Dependència. En aquell moment, molts afectats no van rebre els ajuts a causa de la lentitud del procés i la dificultat de dissenyar els plans individuals d'atenció. Aleshores, l'Ajuntament va anunciar que estava tramitant prop de 300 casos.

Ara que el ministeri de Sanitat del govern espanyol ha canviat de mans, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha anunciat que seguiran pressionant a través de les entitats municipalistes per millorar l'aplicació de la Llei de la Dependència.

Carmela Fortuny

Continuarem pressionant des d'on podem. La Federació de Municipis i l'Associació Catalana de Municipis seguirem treballant per tenir els recursos necessaris.




El ministeri de Sanitat ha quedat en mans de Trinidad Jiménez després de la remodelació feta aquesta setmana per el president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.