El món local demana que els ajuntaments que compleixen en matèria d'endeutament quedin fora de la restricció de crèdit


Temes relacionats

Sant Cugat rebaixarà un 5% els sous dels funcionaris i del personal laboral (26/mai/10)

El govern espanyol fa marxa enrere i ajorna sis mesos la restricció de crèdit als ajuntaments (26/mai/10)

L'Ajuntament accelera la contractació de crèdits per finançar inversions abans de l'entrada en vigor del decret (25/mai/10)


  • Comparteix:

Manuel Bustos i Salvador Esteve, presidents de les associacions municipalistes

Manuel Bustos i Salvador Esteve, presidents de les associacions municipalistes

El municipalisme demana flexibilitat a l'hora d'aplicar les mesures aprovades pel Govern de l'Estat per reduir el dèficit que afecten el món local. Els ajuntaments, a través de les entitats municipalistes catalanes, han reclamat diàleg i que es tingui en compte la situació de cada consistori, sobretot per poder contractar crèdit. Les dues entitats municipalistes que representen els ajuntaments catalans, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), han acordat aquest divendres un document amb aquestes peticions i amb les recomanacions per als consistoris en matèria de contenció de la despesa.

La principal mesura que afecta els ajuntaments és la restricció del crèdit. A partir del 2011, els consistoris no podran contractar crèdit ni públic ni privat. És per això que les entitats municipalistes han demanat que els ajuntaments que compleixin amb la legislació en matèria d'endeutament, com és el cas de Sant Cugat, puguin demanar crèdit.

El president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, ha manifestat que els ajuntaments acataran amb 'lleialtat institucional' les mesures, però ha demanat al Govern estatal que es tinguin en compte les inversions ja previstes o en marxa.

Manuel Bustos

És evident que pot entrar en contradicció amb les inversions. Hem de dialogar per trobar els mecanismes que facin compatible el compliment del decret i les excepcions.


De la seva banda, el president de l'Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve, ha demanat diàleg amb l'Estat espanyol i el Govern per buscar les fórmules d'aplicació del decret més convenients.

Salvador Esteve

Queden moltes incògnites de cara al 2011. Els ajuntaments han de ser més austers, però necessitem eines i diàleg.




La Comissió Municipalista, que integra les dues entitats catalanes, recomana als ens locals un 'esforç' en la reducció i la contenció de la despesa, a través de la retribució dels càrrecs electes, així com una reducció dels sous dels càrrecs de confiança similar a la dels funcionaris.

També demana als partits polítics 'responsabilitat i unitat' per tal d'evitar confrontacions polítiques partidistes davant aquestes mesures que arriben, segons les entitats, amb una situació financera local 'límit'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.