Tots els partits locals condemnen l'atac al poble sahrauí, tot i el silenci dels governs català i espanyol


Temes relacionats

Els dos activistes santcugatencs, els últims que resten a Al-Aaiun a l'espera d'una 'evacuació segura' (15/nov/10)

La CUP creu que gran part de la culpa de la situació actual del Sàhara és de l'Estat espanyol (13/nov/10)

El CASC condemma els atacs del Marroc al Sàhara Occidental (13/nov/10)


  • Comparteix:

Les associacions Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) i el Comitè Català Aminatu Haidar pels Drets Humans del Sàhara Occidental critiquen que el govern espanyol i català no hagin condemnat la coacció del poble sahrauí per part del govern del Marroc. Tot i això, les seccions santcugatenques del PSC, ICV-EUiA i ERC s'han desmarcat del govern de la Generalitat participant en l'acte de protesta organitzat a la ciutat. En la concentració, el delegat del Front Polisari a Catalunya, Oulat Moussa, i l'alcalde, Lluís Recoder, també han lamentat que les màximes institucions espanyoles i catalanes no condemnin la violació dels Drets Humans que està fent el Marroc.

Sant Cugat ha organitzat una concentració aquest dilluns davant l'ajuntament per condemnar la coacció que les forces marroquines estan fent sobre el poble sahrauí. Membres de totes les forces polítiques amb representació al consistori s'han afegit a la trentena de persones que han assistit a la protesta, on s'ha llegit un manifest criticant les actuacions del Marroc al Sàhara Occidental.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha expressat la condemna de l'Ajuntament.

Lluís Recoder

Expressem la nostra condemna a l'actuació del govern marroquí contra del poble sahrauí i l'apagada informativa. Sant Cugat sempre s'ha compromès amb la causa sahrauí.




L'acte també ha comptat amb la presència del delegat del Front Polisari a Catalunya, Oulat Moussa, que ha 'lamentat' el silenci dels governs estatal i català en la condemna d'aquesta qüestió.

Oulat Moussa

Ens dol que la Generalitat i el govern estatal encara no hagin condemnat aquesta situació. No ho entenem.




No obstant això, les seccions locals dels partits que formen part del govern de la Generalitat - ERC, ICV-EUiA i el PSC - sí que han condemnat les actuacions violentes marroquines. Raül Grangé (ERC), Ferran Villaseñor (PSC) i Joan Calderon (ICV) expressen els seus punts de vista.

Grangé / Villaseñor / Calderon

Valoraria negativament que la Generalitat no ho condemnés. / Els drets humans estan per sobre de les relacions. / ICV condemna els atacs. Crec que la Generalitat també ho farà.



En el marc d'aquest posicionament, el membre del Comitè Català Aminatu Haidar pels Drets Humans del Sàhara Occidental, Jordi Garcia Valls, creu que la posició d'algunes branques locals pot fer que les seves seccions nacionals les 'esbronquin'.

Jordi Garcia Valls

Tots els polítics que s'estan desvinculant de les seves seccions centrals i donen suport al poble sahrauí reben esbroncades.




El ple municipal d'aquest dilluns també ha condemnat la violació sistemàtica del Marroc als territoris ocupats sahrauís amb una declaració institucional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.