Tots els partits menys el PP fan front comú a favor de la llei de la dependència


Temes relacionats

El ple debat sobre la llei de la dependència i el suport municipal a la Via Catalana (15/jul/13)

ICV-EUiA reclama a Generalitat i Estat el pagament de partides de serveis socials ( 3/jul/13)


  • Comparteix:

El ple defensa la llei de Dependència / Font:  Gencat.cat

El ple defensa la llei de Dependència / Font: Gencat.cat

Sant Cugat reclamarà al govern de l'Estat espanyol la derogació de les modificacions i les retallades de la llei de la dependència, a més de la recerca d'alternatives per al seu finançament. A partir d'una moció de CiU, el PSC i ICV-EUiA, que també ha rebut el suport de la CUP, el consistori també demana mecanismes que ajudin els consistoris a fer front l'increment de peticions dels seus serveis que causaran les reformes en aquest àmbit. El PP hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

El text repassa els avenços que ha suposat aquesta llei i alerta de les conseqüències que pot comportar la retallada anunciada en el Programa Nacional de Reformas, que contempla una reducció de més de 1.000 milions d'euros en l'àmbit de la Dependència. L'acord proposa una fiscalitat progressiva que permeti incrementar recursos per destinar-los al manteniment de la llei i, d'aquesta manera, evitar la retallada.

En cas que això no es compleixi, el ple demana partides addicionals que serveixin perquè els ajuntaments compensin els sobrecostos que comportarà la supressió d'aquestes ajudes. La moció preveu que algunes de les tasques socials que duen a terme aquestes administracions, com el servei d'atenció domiciliària, poden veure's incrementades. La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha alertat que amb la reforma les persones dependents quedaran seriosament desprotegides.

Roser Casamitjana

El govern de l'Estat espanyol va presentar un programa que duu a terme retallades. Moltes de les persones dependents quedaran afectades.


El PP, tot i que ha reconegut les bones intencions de la llei impulsada per José Luis Rodríguez Zapatero, ha puntualitzat que calia una reforma estructural perquè el sistema estava col·lapsat i calia lluitar contra els fraus, segons el seu portaveu, Jordi Carreras.

Jordi Carreras

És una llei que tenia molt bones intencions, però el govern de Mariano Rajoy va veure que el sistema creat no donava més de si.


El text també fa al·lusions a la igualtat de gènere. Segons la moció, el 90% de les persones que tenen cura d'altres són dones i la majoria d'aquestes persones dependents, un 60%, també ho són.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.