Conesa veu bé que la Generalitat només delegui els serveis que vagin finançats


Temes relacionats

La Generalitat aprova la llei de governs locals plantant cara a la reforma local del PP (31/jul/13)

Puig vol una llei de governs locals que s'adeqüi a les demandes reals de les EMD (31/jul/13)

Sant Cugat fa pinya amb la comarca per continuar al Consell Comarcal (15/jul/13)

Conesa veu bé que la Generalitat faci auditories als ajuntaments (29/abr/13)

La Generalitat anuncia que no delegarà serveis als municipis sense finançament ( 9/abr/13)


  • Comparteix:

Conesa considera que l'avanprojecte respecta l'autonomia dels ajuntaments

Conesa considera que l'avanprojecte respecta l'autonomia dels ajuntaments

L'alcaldessa qualifica de 'fonamental i necessari' que la Generalitat, dins la futura llei de governs locals, no delegui prestacions als ajuntaments si no s'acompanyen del finançament corresponent. Sobre la sortida de Sant Cugat del consell comarcal per entrar a l'Àrea Metropolitana, Mercè Conesa puntualitza que cal separar el 'sentiment de pertinença' al Vallès enfront la necessitat de gestionar els serveis públics a través de l'AMB.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha afirmat que la llei catalana és molt més respectuosa sobre l'autonomia local que la reforma impulsada des de Madrid, que ha destacat que crea 'intervencionisme'.

Mercè Conesa

Marca les directius quant a les línies competencials des d'una vessant més respectuosa que l'espanyola, que proporciona un alt nivell d'intervencionisme.


Quant a la delegació de competències, Conesa ha titllat de 'fonamental i necessari' que els serveis traspassats als consistoris vagin acompanyats del finançament necessari i ha celebrat que l'avantprojecte de llei així ho reculli.

Mercè Conesa

És fonamental i necessari. Els municipis fins ara no han tingut garantida la suficiència financera i és un dèficit que ha comportat una mancança en els pressupostos. Celebrem que la llei ho reculli.


Amb relació a la sortida de Sant Cugat del consell comarcal per entrar a l'Àrea Metropolitana, l'alcaldessa ha concretat que cal separar el 'sentiment de pertinença' al Vallès amb la gestió de serveis públics a través de l'AMB. Amb tot, la legislació manté la figura del consell d'alcaldes dins els consells comarcals, que Conesa ha qualificat com l'àmbit institucional i representatiu per seguir connectat amb la comarca.

Finalment, Conesa ha anunciat que Sant Cugat serà un dels primers municipis en afegir-se a la nova web presentada per la Generalitat sobre transparència, després d'assolir el Pacte per la Transparència amb el suport de tots els grups municipals (Transparencia.gencat.cat).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.