Enquesta de l'AMI sobre la independència: 58% de catalans a favor, 19% en contra


Temes relacionats

L'AMI mostra el seu suport a l'estratègia anunciada per Mas ( 5/set/13)

Conesa, prudent davant la possibilitat de pagar els impostos a la Generalitat ( 8/abr/13)

La ciutat fa la seva declaració sobiranista amb l'estelada hissada 'sine die' (24/gen/13)

L'EMD s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència (20/jul/12)

Sant Cugat s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència (20/des/11)


  • Comparteix:

L'AMI ha encarregat una enquesta per saber l'opinió dels catalans sobre la independència / Foto: ACN

L'AMI ha encarregat una enquesta per saber l'opinió dels catalans sobre la independència / Foto: ACN

El 58,5% dels catalans votarien a favor de la independència i el 19,3% en contra, segons una enquesta encarregada per l'Associació de Municipis per la Independència, de la qual forma part Sant Cugat. A partir de la mostra sobre 3.000 persones que ha fet l'empresa GAPS, el 10,1% s'abstindria, l'11,5% no sap o no contesta i el 0,6% es mostra indiferent.

El sondeig també revela que un 82,1% estaria 'més aviat d'acord' amb la celebració d'una consulta, enfront del 13,2% que hi estaria en contra. El 2,7% es mostra indiferent i l'1,6% no sap o no contesta. L'enquesta va ser realitzada entre el 16 i el 27 de setembre del 2013. El 68,8% no creu que l'Estat espanyol permeti la consulta.

Sobre els motius per votar a favor de la independència, el 33,6% ho faria per factors d'identitat; el 28,4 per autonomia en la presa de decisions i en la gestió dels recursos; el 27,8% per l'esgotament de la relació amb Estat espanyol, i el 23,6 per la millora de la situació.

En el costat contrari, el 44,3% votaria en contra d'un estat independent per factors d'identitat, ja sigui espanyola o dual i per un desig d'unitat; el 21,2% rebutjaria la independència per dubtes sobre la seva viabilitat; el 8,9% per voluntat d'esgotar altres vies; el 8,4 per desconfiança en la classe política; el 7,7 perquè creu que aquesta no és la solució, i el 4,1% al·lega falta d'informació.

En preguntar als enquestats si participarien en cas de celebrar-se una consulta, el 71,6% assegura que segur que ho faria, i el 12,7% ho veu probable. En canvi, el 9,3% diu que segur que no hi participaria, i el 3,8% sosté que és probable que no ho fes.

El sondeig també pregunta si creu que l'Estat espanyol permetrà la celebració de la consulta. El 68,8% creu que no, davant del 21,5% dels enquestats, que pensa que sí. El 6% no sap o no contesta i el 3,7% contesta que 'depèn'.

En el cas que no el govern espanyol vetés la consulta, el 47,7% vol continuar endavant, mentre que el 33,1% aposta per seguir negociant. El 10,5% aparcaria la qüestió i el 8,8% no sap o no contesta.

Sant Cugat va adherir-se fa dos anys a l'Associació Municipis per la Independència (AMI) a través del ple amb el suport de CiU i la CUP, l'abstenció d'ICV-EUiA i el PSC i l'oposició del PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.