El 2n 'Teixim la ciutat' omple els carrers de gent i activitats


Temes relacionats

L'art de teixir torna a sortir al carrer amb la 2a edició del 'Teixim la ciutat' (27/mai/15)

'Teixim ciutat' reivindica el potencial de Sant Cugat en l'art de teixir (23/nov/14)

La 1a edició de 'Teixim la ciutat' de Sant Cugat arriba per descobrir l'art de teixir (18/nov/14)


  • Comparteix:

Els carrers de la ciutat s'han omplert aquest dissabte de festa, gent i activitats relacionades amb l'art del teixir. Diverses places i carrers del municipi han estat els punts de la 2a edició del 'Teixim la ciutat', que ha comptat amb 15 parades i prop de 30 tallers. L'edició d'enguany, organitzada pel Museu del Tapís de Sant Cugat, ha innovat amb el reciclatge i la recuperació de materials aplicats a la creació tèxtil per mostrar a la ciutadania les diverses possibilitats del tapís.

La 2a edició del 'Teixim la ciutat, que ha coincidit amb la celebració del Dia Mundial de Teixir en Públic, és una iniciativa del Museu del Tapís de Sant Cugat que pretén aplegar gent de totes les edats per teixir la ciutat de colors. La proposta ha acollit gairebé una trentena d'activitats relacionades amb el tapís, com ara mostres de creacions de les mateixes teixidores, exposicons i tallers des de teixir, cosir, estampar i fer ganxet, entre d'altres.

El director dels Museus de Sant Cugat, Lluís Campins, ha explicat que l'objectiu d'aquesta proposta és donar a conèixer els diversos àmbits creatius del tapís, a més d'apropar el públic al Museu del Tapís Contemporani.

Lluís Campins

'Teixim la ciutat' és una activitat que té com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania la capacitat de creativitat que té el món de crear, de fer coses amb els elements tèxtils i amb diferents tècniques.


Les novetats d'aquesta edició han estat el reciclatge i la recuperació de materials aplicats a la creació tèxtil, a més de la venda de teixits artesans. Aquesta 2a edició ha servit per consolidar la iniciativa i incrementar el nombre d'activitats i col·laboradors, com ha explicat la tècnica del Museu del Tapís de Sant Cugat, Loreley Bertan.

Loreley Bertran

Anem fent passetes, a poc a poc, intentant millorar allò que és millorable. Fonamentalment, la diferència principal és la resposta molt positiva dels col·laboradors que volen participar-hi.


Les diverses exposicions, mostes, tallers i activitats del 'Teixim la ciutat' s'han repartit per un recorregut urbà format pel carrer de Valldoreix, la plaça de Lluís Millet, el carrer de Villà i la Casa Aymat, on s'ubica el Museu del Tapís de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.