El Pacte per la Nit i el model d'escola, protagonistes a l'audiència ciutadana


  • Comparteix:

Moment de l'audiència ciutadana

Moment de l'audiència ciutadana

La situació de la plaça de Barcelona, el món de la cultura a Sant Cugat, el model d'escola, Can Barata i el futur del Pacte per la Nit han protagonitzat l'audiència ciutadana. El torn per al públic té lloc mitja hora abans de començar cada ple.

ESCOLTA-HO

María Ángeles Palacios, membre d'Associació de Veïns Centre, critica el Pacte per la Nit i diu que no respecta el descans dels veïns. L'alcaldessa, Mercè Conesa, reconeix el dret a descansar però també recorda que hi ha restauradors i altres veïns que volen gaudir de poder sortir. En aquest sentit, Conesa diu que el Pacte per la Nit busca que hi hagi consens entre totes les parts i que encara està pendent saber quins horaris inclourà.

La senyora Vilar, veïna de la plaça de Barcelona, pregunta sobre la situació urbanística d'aquest indret. El tinent d'alcalded'Urbanisme, Damià Calvet, explica que s'ha fet un pla especial per garantir que l'espai es preservi de forma visual. Ara s'ha aprovat inicialment i queda exposat el públic per a possibles al·legacions.

El galerista Josep Canals lamenta que la cultura perd pes a Sant Cugat i que es tracta cada vegada més d'una ciutat aparador. Canals demana un impuls de la cultura pel bé de la ciutat i del país. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, demana més temps per millorar el món cultural i diu que es té present incloure les galeries en properes edicions de l'Smart Meeting.

El col·lectiu Escola Viva demana que se'ls tingui present i també la filosofia que defensen en la creació de la 12a escola de la ciutat, que s'ubicarà a Volpelleres. La regidora d'Educació, Esther Salat, diu que són sensibles amb els nous models d'educació i posa com a exemple l'escola bressol de les Planes. Salat remarca que l'ensenyament és competència d'altres administracions però que es treballa introduir els canvis educatius necessaris en el model. Salat diu que el departament d'Ensenyament rebrà el col·lectiu per escoltar les seves peticions en el naixement de la nova escola.

Javier López, de C's, parla de la situació dels parcs i de les parets amb els grafitis. També lamenta que hi hagi una estelada onejant a la plaça de Lluís Millet.

Maria Àngels Quadras es queixa de l'incivisme de les bicicletes a Sant Cugat. Conesa i Calvet apel·len als ciclistes perquè respectin l'ordenança.

Beatriz Sancho diu que va comprar un terreny a Can Barata al 2011 i que encara no han rebut les llicències. Sancho també demana millora en el servei de l'aigua a la zona. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, admet que s'ha demorat la situació amb Can Barata i recorda que amb el ple d'aquest dilluns s'aprova el text refós sobre la zona. Ara passarà a la Comissió d'Urbanisme de Barcelona i que a partir d'abril o maig ja es podrà edificar a Can Barata.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.