Un santcugatenc, director del projecte de begudes espirituoses i licors del Celler de Can Roca


  • Comparteix:

Joan Carbó és el director de l'Esperit Roca

Joan Carbó és el director de l'Esperit Roca

El santcugatenc Joan Carbó és el director de l'Esperit Roca, un projecte del Celler de Can Roca per investigar, crear i divulgar l'elaboració de licors i begudes espirituoses amb segell català. Carbó, enòleg i enginyer agrònom, treballa per crear nous vins i aiguardents inspirant-se en el passat i basant-se ens els productes de la terra.

Un dels objectius del projecte és recuperar una cultura de l'elaboració de begudes alcohòliques a Catalunya a partir de productes propers, basant-se en receptes tradicionals, des dels vins d'herbes de l'època romana fins a begudes elaborades amb fruites diverses. Això sí, sense posar-se límits i incorporant també coneixements de la resta del món. Carbó ho ha explicat en declaracions a Cugat.cat.

Joan Carbó

La idea és no posar-nos límits, mirar enrere, entendre el que s'ha fet per mirar el que s'ha fet. A partir d'aquí, reunir aquest coneixement i transmetre'l per crear un nou moviment a l'entorn de les begudes alcohòliques casolanes.


El projecte pretén també recopilar i estructurar aquest coneixement per poder-lo divulgar posteriorment, bé sigui amb la publicació de les receptes i els mètodes o a partir de xerrades i conferències que puguin contribuir a revitalitzar la cultura de l'elaboració de begudes alcohòliques que, segons Carbó, està en perill.

Joan Carbó

Estem en un moment de degeneració, regressió i destrucció. Avui vas a qualsevol establiment i et serveixen tequila, whisky, rom, ginebra i no et donen opció a preparar un combinat amb una beguda local.


El primer producte d'aquesta investigació podria ser publicat en els propers dos anys.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.