Instal·lat el primer punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, ubicat al cap La Mina


  • Comparteix:

El punt de recàrrega ràpida està situat al CAP La Mina

El punt de recàrrega ràpida està situat al CAP La Mina

Sant Cugat ja disposa del primer punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, ubicat a la parada de taxis del CAP La Mina. La instal·lació de l'estació forma part d'una primera fase de la xarxa de recàrrega que impulsa la Generalitat arreu del país, en un pla estratègic que preveu la instal·lació de 21.000 nous punts de recàrrega lenta, 360 de semi-ràpida i 81 de ràpida. Aquests darrers permeten carregar fins a un 80% de la bateria en menys de 30 minuts. El punt de Sant Cugat encara no està en funcionament.

El de Sant Cugat és un dels 11 nous punts del país on es pot recarregar de forma ràpida vehicles elèctrics. Fins ara n'hi havia prop d'una vintena, concentrats a l'àrea metropolitana de Barcelona.

El president de l'Associació Radio Taxi Sant Cugat, Javier Moreno, va alertar al juny de la necessitat d'instal·lar un punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics a la ciutat.

Javier Moreno

No hi ha cap lloc per fer una càrrega ràpida a Sant Cugat. Els que hi ha tarden quatre hores a carregar la bateria i no és rendible. Els cotxes elèctrics han de baixar a Barcelona a carregar i l'autonomia és de 250 o 300 quilòmetres i a la ciutat en fem una mitjana de 300-400 cada dia.


La instal·lació d'aquests punts ha rebut l'assessorament tècnic i el suport econòmic de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), amb un total de 275.000 euros, que cobreix aproximadament el 50% del cost dels equips i la instal·lació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.