El Consell d'Infants proposa formació i campanyes de sensibilització per combatre l'assetjament escolar


  • Comparteix:

Els infants han descobert una placa de l'Unicef que acredita Sant Cugat com a Ciutat Amiga de la Infància

Els infants han descobert una placa de l'Unicef que acredita Sant Cugat com a Ciutat Amiga de la Infància

La formació específica per a professorat, famílies i alumnes, la difusió d'informació i la creació de protocols escolars són les principals mesures que proposa el Consell d'Infants per lluitar contra l'assetjament escolar. 34 nens i nenes de 17 escoles han treballat al llarg del curs sobre la qüestió i han presentat aquest dimecres les conclusions a què han arribat, tal com els va encomanar l'alcaldessa fa set mesos. El Consell d'Infants és un òrgan de participació ciutadana, de caràcter consultiu, format per alumnes de 5è i 6è de primària d'entre 10 i 12 anys.

Després de vuit sessions de treball sobre l'assetjament escolar, el grup ha consensuat cinc propostes d'acció en què l'objectiu principal és 'difondre l'existència del 'bullying' per tots els canals possibles'. El Consell d'Infants també insta les institucions a fer formació als diferents col·lectius implicats i a crear instruccions i protocols concrets per a les escoles. Ho ha resumit un dels membres del consell, Yago Mir.

Yago Mir

La informació és bàsica. Cal pensar, buscar i trobar solucions per a tots els casos, establint protocols d’actuació i fent sortir a la llum l’existència d’aquestes situacions. Fer com si no existís només pot servir per allargar el problema.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que l'equip de govern es compromet a 'treballar les propostes per poder-les dur a terme si és possible tècnicament' i ha posat en valor la implicació dels infants.

Mercè Conesa

Estem molt contents que Sant Cugat tingui nois i noies tan emprenedors i amb tanta il·lusió com vosaltres. Pensem que aquesta manera de participar és com ha de funcionar una ciutat.


17 escoles han format part del Consell d'Infants d'enguany: Àgora, Avenç, Catalunya, Ciutat d'Alba, Collserola, Creanova, Gerbert d'Orlhac, Hatikva, Joan Maragall, La Farga, La Floresta, L'Olivera, Pins del Vallès, Pureza de María, Santa Isabel, Thau i Viaró.

Ciutat Amiga de la Infància
Per tancar l'acte, els infants i l'alcaldessa s'han dirigit al parc de Ramon Barnils, on s'ha descobert la placa de l'Unicef que acredita Sant Cugat com a Ciutat Amiga de la Infància per al període 2016-2020. Sant Cugat ostenta aquesta condició des del 2012.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.