Sant Cugat suma a la multitudinària 'Diada del Sí'


  • Comparteix:

El tram 111 de la concentració, amb el Joan i la Marieta

El tram 111 de la concentració, amb el Joan i la Marieta

Nombrosos santcugatencs han sumat aquest dilluns a 'La Diada del Sí', la concentració organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural a Barcelona amb motiu de l'Onze de Setembre. El tram 111, l'assignat al Vallès Occidental, s'ha omplert de gom a gom amb la presència de santcugatencs, entre ells els Geganters i els Gausacs.



En Ferrocarrils, vehicle privat o la caminada i els autocars organitzats per l'ANC, els santcugatencs s'han desplaçat fins a Barcelona per participar a la sisena mobilització massiva consecutiva de l'Onze de Setembre. Enguany, s'ha creat un gran signe '+' format a l'encreuament entre el Passeig de Gràcia i el carrer d'Aragó de Barcelona en un clam a favor del 'Sí' al referèndum de l'1 d'Octubre.

Alguns dels santcugatencs presents han explicat a Cugat.cat els motius per participar a la concentració.

Santcugatencs

Aquest any és molt especial, per defensar els nostres drets i institucions. / Estem a les portes de les eleccions que ens portaran la independència. / La Diada ens dóna la força per votar. / Hem de visualitzar que no és un caprici.


Com altres anys, també han estat presents en el tram 111 els Geganters de Sant Cugat i els Gausacs. El president dels Geganters, Ramon Bruguera, i un dels cap de colla dels Castellers de Sant Cugat, Àlex Castellarnau, valoren la participació de les seves entitats.

Bruguera / Castellarnau

És un compromís de país i amb la ciutat. / Només reivindiquem que ens escoltin i ens deixin votar.


La concentració s'ha iniciat a les 17.14 hores, quan quatre pancartes sortides dels extrems de la mobilització han començat a avançar per sobre els assistents, vestits amb samarretes groc fluorescent per homenatjar els voluntaris. A les lones hi havia representats una urna, un colom de la pau i dos 'sí', ja que enguany la manifestació ha estat marcada pels atemptats de Barcelona i Cambrils i el referèndum de l'1 d'octubre. Abans, s'ha fet un minut de silenci per les víctimes del 17 d'agost.

Un milió de persones ha participat a la concentració d'aquest any, segons la Guàrdia Urbana, mentre que la subdelegació del govern espanyol a Barcelona la xifra en 350.000.

Vídeos de les altres manifestacions multitudinàries amb motiu de l'Onze de Setembre
2016 - Estem a punt
2015 - Via Lliure
2014 - La V
2013 - La Via Catalana
2012 - Manifestació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.