La Unipau recorda avui la figura de Gandhi en la Diada per la Noviolència


  • Comparteix:

Gandhi va ser assassinat el 30 de gener de 1948 a Nova Delhi / Foto: Wikimedia Commons

Gandhi va ser assassinat el 30 de gener de 1948 a Nova Delhi / Foto: Wikimedia Commons

La Unipau celebra aquest diumenge la Diada per la Noviolència amb un acte a les dotze del migdia a la plaça dels Quatre Cantons en què es commemorarà el 70è aniversari de l'assassinat de Mahatma Gandhi. L'economista i activista santcugatenc Arcadi Oliveres farà la introducció i després tindrà lloc una lectura dramatitzada sobre la mort del pensador i polític indi, amb text original del professor de la UAB i membre de la Unipau José María Perceval.

Gandhi és una de les grans icones de la desobediència civil des dels valors del pacifisme i la no violència. La directora de l'Unipau, Neus Sotomayor, defineix així els valors que defensava l'activista indi.

Neus Sotomayor

Aquesta jornada és en record de Gandhi i de la seva filosofia que era aconseguir la pau al territori i promoure el canvi social a través sempre d'accions no violentes.


Paral·lelament, a la plaça de Magí Bartralot, s'exposaran els treballs artístics que han realitzat els alumnes de 4t de primària de les escoles L'Olivera, Pi d'en Xandri i Joan Maragall amb motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP). Les obres giren al voltant del projecte 'Murs', que aborda l’exclusió que generen els murs i les fronteres visibles i invisibles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.