Interior es prepara per a Sant Joan i reforça els efectius de trànsit i prevenció d'incendis


Temes relacionats

Collserola, ADF i Bombers arrenquen la campanya de lluita contra els incendis (18/jun/18)


  • Comparteix:

La Generalitat ha preparat un dispositiu especial de cara la revetlla de Sant Joan i ampliarà els efectius per afrontar el cap de setmana, que coincideix amb l'inici de les vacances escolars i els Jocs del Mediterrani. Interior preveu que 515.000 cotxes surtin de l'Àrea Metropolitana de Barcelona aquest divendres, especialment en direcció a la Costa Brava i la Costa Daurada i ha posat en marxa tota la maquinària disponible, ja que la celebració del solstici d'estiu és, amb cap d'any, el dia on més activitat d'emergències es registra.

Més de 3.000 mossos es desplegaran arreu del territori tant com a part del dispositiu de trànsit com per a controls d'alcoholèmia i drogues i de seguretat en zones amb grans acumulacions de gent. Els Bombers, per altra banda, preparen una guàrdia especial amb 172 operatius més respecte a l'habitual. En el cas de la regió Metropolitana Nord, a la qual pertany Sant Cugat, el reforç és de 40 bombers més. També s'activen els bombers voluntaris i els auxiliars d'ofici forestal, contractats durant la temporada d'estiu.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assenyalat que cal prendre totes les precaucions.

Miquel Buch

Un cap de setmana amb molta mobilitat, amb temperatures molt altes, amb pirotècnia. Tota precaució és poca, treballem per solucionar les emergències el més aviat possible però està clar que la ciutadania ha de tenir precaució.


La majoria d'actuacions dels Bombers es concentren en les hores centrals de la festa, al voltant de la mitjanit, tot i que es produeixen incidències, fins a 800 l'any passat, durant tota la nit. El telèfon d'emergències 112 també es reforçarà, segons ha explicat Buch, 'perquè totes les trucades siguin ateses'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.