Sant Cugat rep el màxim distintiu de Viles Florides

La ciutat està adherida a la iniciativa des de l'any passat


  • Comparteix:

Els jardins de Sant Cugat / Foto: Viles Florides

Els jardins de Sant Cugat / Foto: Viles Florides

Sant Cugat revalida el distintiu de Viles Florides amb quatre Flors d'Honor, el màxim reconeixement que atorga aquesta iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC). Així, la ciutat encapçala el rànquing juntament amb municipis com Almacelles, Bagergue, Cardedeu, Figueres i Olot, entre d'altres. El distintiu reconeix les localitats que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

A l'hora de concedir les Flors d'Honor, els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l'espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l'estat de manteniment, l'existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l'estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l'aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Arreu de Catalunya, 130 municipis formen part d'aquesta edició de Viles Florides, la setena ja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.