Serveis mínims per la vaga d'ensenyament


Temes relacionats

El sector educatiu, cridat a una jornada de vaga aquest dijous (28/nov/18)


  • Comparteix:

Les escoles bressol també es veuran afectades per la vaga / Foto: Ajuntament

Les escoles bressol també es veuran afectades per la vaga / Foto: Ajuntament

El departament de Treball ha dictat els serveis mínims per a la vaga d'ensenyament públic prevista per aquest dijous. S'haurà de garantir un docent per cada quatre aules d'Infantil i Primària. També hi haurà un professor per cada tres unitats d'Educació Especial, en aquest cas fins als 16 anys. La mesura també afecta els equipaments municipals que depenen del patronat d'Educació, que obriran portes però es pot veure reduïda la plantilla.

Serveis mínims als centres educatius que depenen de la Generalitat
- Un docent per cada quatre aules d'Infantil i Primària.
- Un professor per cada tres unitats d'Educació Especial, fins als 16 anys.
- És obligatori que hi hagi una persona de l'equip directiu per cada centre.
- Un terç del personal de les llars d'infants.
- Un terç dels monitors de menjador i d'activitats complementàries per una qüestió de seguretat.

Serveis mínims als equipaments municipals
- A l'Escola Municipal de Música i Conservatori i a l'Escola Municipal d'Art i Disseny treballarà, a cada centre, una persona de l'equip directiu i un terç de la plantilla.
- Del professorat del PFI/PTT hi haurà disponible una persona de l'equip.
- Al Taller Triangle assistirà un coordinador i un terç de la plantilla.
- A les escoles bressol municipals es trobarà a disposició el director o directora de l'escola, els directors i directores de cada centre i un terç de la plantilla: a la Gargot, Cavall Fort, Tricicle i Montserrat dos educadors; i a La Mimosa, El Niu i El Molí, un educador.

Altres afectacions
La convocatòria de vaga a l'ensenyament públic coincideix amb les aturades al sector públic de la Generalitat, convocat per la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i Intersindical-CSC. En aquest cas, Treball ha publicat l’ordre per la qual es garanteixen els serveis essencials que s’han de prestar per part del personal de l’administració de la Generalitat, els seus organismes autònoms i empreses públiques davant la convocatòria de vaga prevista de dotze del migdia a dues de la tarda d'aquest dijous. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) queda fora de l’obligació de serveis mínims. Treball considera que com que la convocatòria de vaga té una durada de només dues hores, que coincideixen en una franja de baixa utilització del servei, no es veu necessari dictar serveis mínims atès que el dret a la circulació que garanteix la Constitució queda cobert per altres empreses de transport.

Per la resta, els serveis mínims decretats obliguen en caràcter general que en els centres de treball de menys de 100 treballadors hi hagi tres persones treballant i pels centres de més de 100 persones, quatre empleats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.