Anar en cotxe teledirigit a quiròfan per reduir l'estrès en infants

L'Hospital General és el segon centre comarcal en fer-ho després del Taulí


  • Comparteix:

El Xavi i el Martí han estat els primers pacients de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) en utilitzar un cotxe teledirigit per anar a quiròfan. L'HUGC és el segon centre de la comarca en implantar aquest sistema, adreçat a infants, després de l'hospital Parc Taulí de Sabadell. Per a la directora Mèdica de l'HUGC, Marta Guzmán, amb aquesta experiència 'l'ansietat del nen millora i els pares estan més tranquils'.

El centre disposa de dos vehicles, un per desplaçar-se dins l'àrea quirúrgica, i l'altre per anar a altres punts de l'hospital. El portalliteres s'encarrega de dirigir el cotxe amb un comandament a distància, mentre que l'infant 'dirigeix' el volant.

La iniciativa neix amb l'objectiu de reduir l'estrès que produeix als infants entrar a quiròfan i alhora, els pares se senten més tranquils en veure la reacció dels nens. 'Als professionals també ens facilita la feina perquè no és el mateix tractar amb un nen que arriba molt neguitós que amb un que ve content', ha explicat Guzmán.


Marta Guzmán

El nen sent que la seva ansietat disminueix i està més tranquil perquè està jugant. Els pares també estan més tranquils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.