Sant Cugat iniciarà el curs escolar amb dues noves línies per reduir ràtios

Més de 17.000 alumnes s'han matriculat aquest curs a centres santcugatencs, una xifra similar a la de l'any passat


  • Comparteix:

El curs escolar 2019-2020 arrencarà dijous de la setmana que ve amb 17.019 alumnes de P3 a 4t d'ESO, una xifra similar a la de l'any passat (16.857). Destaca l'augment del 5,6% dels estudiants de secundària, un increment repartit a centres públics, concertats i privats. Així, el curs arrencarà amb dues línies més per absorbir la demanda: una a 1r d'ESO a l'Institut Arnau Cadell, que en passa a tenir cinc, i una a 3r de Primària a l'escola Ciutat d'Alba per reduir ràtios.

Tot i això, encara hi pot haver alguna modificació en les dades d'aquí a l'inici de curs i de moment no hi ha xifres de les escoles bressol, que encara fan inscripcions, ni d'FP i batxillerat, on ara s'hi estan fent proves d'admissió.

Una altra de les novetats és que a l'Institut FP Sant Cugat, l'antic Leonardo da Vinci, comença un nou grau mig de cuina i gastronomia.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha presidit l'acte de presentació del curs a l'Institut Leonardo da Vinci, on també hi ha assistit el director del centre, Ferran Anglada; la regidora d'Educació, Pilar Gorina; i el director dels Serveis Territorials, Jesús Viñas. Tots quatre han remarcat la importància de l'educació a la ciutat i l'aposta pel treball conjunt entre els diferents actors responsables.

En aquest sentit, Viñas ha assegurat que el departament d'Educació aposta per la independència del projecte de cada centre alhora que fomenta la xarxa per compartir idees. A més, i en referència a Sant Cugat, ha subratllat que es potenciï la Formació Professional (FP) i el concepte d'Institut-escola.

Des de l'Ajuntament, tant Ingla com Gorina s'han compromès amb els centres per fer de Sant Cugat, entre tots, una 'ciutat educadora', assumint responsabilitats en millores de mobilitat i equipaments.

La jornada ha comptat amb la conferència de l'especialista en jocs Oriol Ripoll, qui ha entretingut els assistents a més de remarcar la importància de la part lúdica en l'aprenentatge i fomentar el pensament crític.

'Fridays for future'
També ha participat de l'acte el nucli santcugatenc del col·lectiu Fridays for Future, que ha reivindicat la seva lluita i ha emplaçat els centres educatius de la ciutat a 'ser exemple' per combatre la crisi climàtica. El col·lectiu juvenil tornarà a concentrar-se aquest divendres després de les vacances i anunciarà en els propers dies els actes per commemorar la 'Week for the future' també a Sant Cugat, entre el 20 i el 28 d'aquest mes.






Mireia Ingla

Parlem de futur, d'il·lusions, de gent jove i d'una ciutat amb esperit crític. Els desitjo tota la sort del món a la comunitat educativa, que comptin amb el nostre compromís.

Oriol Ripoll

El joc, sobretot el procés de creació del joc, és un repte que has de solucionar, has d'assajar i prototipar. I el pensament crític li dona un altre punt, el de transformació de la societat.

Joan Miquel González

Hem volgut transmetre en aquest inici de curs als nostres professors i professores que som aquí, que continuem. Que formin bé als seus alumnes, que nosaltres fem la nostra feina, però ells facin la seva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.