Els Gausacs, pendents del traspàs de la sala Canigó per fer-se seu el local d'assaig

Hi ha un projecte de reforma de l'espai i un conveni de cessió, tot i que el Club Muntanyenc encara n'és el propietari


  • Comparteix:

Els Castellers de Sant Cugat continuen reivindicant un local d'assaig propi. La colla comparteix actualment la sala Canigó, que encara és propietat del Club Muntanyenc, amb altres entitats i clubs esportius i amb la Policia Local. La intenció és que, el més aviat possible, l'Ajuntament n'obtingui la titularitat i la cedeixi als Gausacs, a més de licitar les obres de millora i d'adequació.

La cap de pinyes de la colla, Laia Jiménez, ha explicat a Cugat Mèdia que les negociacions 's'han aturat una mica amb el canvi de govern'. Malgrat això, hi ha un projecte de reforma de l'espai per adequar la sala principalment per a un millor confort tèrmic. Assegura que els tancaments s'haurien d'arranjar perquè 'a l'estiu fa molta calor i a l'hivern fa molt fred' i de vegades, amb la canalla i el volum de gent que mouen, costa assajar.

El proper pas, però, que està en mans dels serveis jurídics, és desencallar la cessió del local perquè els castellers en disposin plenament. El Club Muntanyenc, tot i haver canviat de seu, encara n'és el propietari i cal que la titularitat passi a l'Ajuntament i que aquest la cedeixi als Gausacs. Un cop sigui de la colla i licitades les obres de millora, està previst que l'entitat inverteixi per encabir la seu social a la mateixa sala d'assaig.

De fet, segons el president dels Gausacs, Santiago Pie, un dels principals problemes d'haver de compartir la sala Canigó amb altres entitats és el temps que es perd en muntar i desmuntar el local per adequar-lo a les necessitats de l'assaig. A més, el fet de no disposar d'un local social amb condicions tampoc ajuda a atraure nous membres i a fer pinya entre la colla. L'objectiu final, per tant, seria tenir en un mateix espai una sala Canigó reacondicionada, la seu social i el local d'assaig.

La colla disposa ara d'un espai a la Casa de Cultura que consideren insuficient pel volum de gent mouen i la seu social: un soterrani a la Rambla de Can Mora que només poden fer servir com a magatzem.




Laia Jiménez

Hi ha un projecte de reforma d'aquest espai i un pressupost aprovat. Falta la licitació de les obres. Però d'altra banda, està pendent el conveni de cessió perquè la sala sigui nostra. Vam veure que el Club Muntanyenc encara n'és el propietari i primer s'ha de fer aquest traspàs cap a l'Ajuntament.

Santiago Pie

Compartim la sala Canigó amb altres entitats i això ens impedeix fer-nos nostre el local i poder-lo gaudir i adequar sempre. Cada vegada que l'utilitzem hem de muntar i desmuntar i són minuts d'assaig que perdem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.