El govern espanyol rectifica: els menors de 14 anys podran sortir a passejar

Canvis en les restriccions del confinament per als menors a partir d'aquest diumenge


  • Comparteix:

Els infants podran gaudir una estona del carrer / Foto: ACN

Els infants podran gaudir una estona del carrer / Foto: ACN

Els infants podran sortir a passejar a partir de diumenge. Ho ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que corregeix així la informació que el mateix executiu espanyol havia donat hores abans, que anunciava que la canalla podria sortir de casa només per acompanyar els adults per fer les activitats previstes al decret d'alarma: comprar, anar a la farmàcia o al banc. Els detalls sobre aquesta concessió es donaran en els propers dies.

Segons Illa, però, la seva decisió 'no és una rectificació', sinó que l'executiu actua 'en base a les opinions que estem escoltant'. 'Som conscients que el confinament és dur', ha dit.

Els adolescents de 14 a 18 anys, per la seva banda, podran sortir sense acompanyament per fer les activitats permeses.

Sense bicicletes
En una altra roda de premsa, la ministra portaveu, Maria Jesús Montero, ha explicat que en els propers dies editaran una guia 'molt intuïtiva' perquè els pares puguin resoldre dubtes sobre què poden i no poden fer amb els més petits. En relació a la possibilitat que puguin sortit amb bicicletes o patinets, ha dit que en els propers dies es concretarà però que s'ha de prioritzar que els pares puguin tenir 'control' sobre els menors i que, per tant, no seria 'aconsellable'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.