Mireia Ingla: 'Ho ha capgirat tot. La Covid-19 s'ho ha carregat absolutament tot'

L'alcaldessa valora un primer any de mandat marcat per l'ordenació de l'Ajuntament i la gestió de la Covid-19


  • Comparteix:

Endreçar l'Ajuntament i gestionar les conseqüències de la Covid-19. Així resumeix l'alcaldessa, Mireia Ingla, el primer any de mandat del seu govern, al qual atribueix haver posat ordre dins l'administració per comptar amb un consistori 'fort' que pugui fer front a una pandèmia que continuarà marcant la gestió dels propers tres anys. En una entrevista a Cugat Mèdia, Ingla assegura que s'han trobat un Ajuntament 'abandonat' i amb projectes 'als calaixos', evidència de la inèrcia del projecte anterior. Per a l'alcaldessa, revertir aquesta situació i donar resposta a la pandèmia els ha fet variar l'acció de govern, especialment davant una Covid-19 que 's'ho ha carregat absolutament tot', però que ha posat de manifest la necessitat d'ubicar com a prioritats de la ciutat mesures contra l'emergència social i habitacional, la climàtica i la regeneració democràtica.



Es tracta dels tres eixos que uneixen, ha dit Ingla, als tres socis de govern, entre els quals, diu, hi ha 'una excel·lent relació'. Els tres partits s'han trobat amb un primer any de mandat condicionat per la situació al consistori, adverteix Ingla, i una pandèmia mundial.

'Sant Cugat no es mereix uns serveis públics que no estiguin a l'alçada i no ho poden estar mentre no hi hagi un Ajuntament fort, una maquinària que és indispensable per reactivar l'economia', ha concretat l'alcaldessa, qui ha explicat que el nou govern la primera cosa que ha fet és endreçar tot allò que portava tant de temps abandonat'.

De fet, Ingla situa aquesta acció com un dels principals encerts del seu govern, que per responsabilitat ha endreçat l'Ajuntament. Això, juntament amb la situació sanitària, admet l'alcaldessa, ha fet variar els plans de govern inicials i ser més lents del desitjat.

Tot i així, ha reiterat Ingla, les seves prioritats per al que queda de mandat estan marcades per l'emergència social i habitacional, la climàtica i la regeneració democràtica, que s'accentuen amb la Covid-19, que també marcarà la gestió dels propers tres anys. Un exemple són els 12 milions d'euros que el consistori ha invertit per fer front a les conseqüències de la Covid-19 al municipi i que també marquen el pressupost per aquest 2020.

Prioritats del mandat
Tot i així, la intenció de l'equip de govern és posar en marxa tots aquests projectes parats o que havien quedat als calaixos. En aquest sentit, Ingla ha citat com a exemples el projecte de construcció de la nova escola La Mirada, que s'ha hagut de modificar; la paralització de la sala polivalent als Cinemes Sant Cugat i el retard a La Unió, que espera tornar a acollir les seccions abans d'acabar l'any.

Una altra de les accions del nou govern, i potser la més visible, ha estat la implantació de l'Anella Verda, un projecte que Ingla ha defensat com una política que posa 'les persones al centre' i de la qual ha dit 'ha vingut per quedar-se'. L'alcaldessa, però, ha concretat que si calen rectificacions s'hi faran.

Amb tot, Ingla creu que el govern actual ha aconseguit 'donar la volta a anys d'inèrcia'.


Mireia Ingla

Sant Cugat no es mereix uns serveis públics que no estiguin a l'alçada i no ho poden estar mentre no hi hagi un Ajuntament fort, una maquinària que és indispensable per reactivar l'economia. Aquest govern de forma responsable la primera cosa que ha fet és endreçar tot allò que portava tant de temps abandonat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.