Crida de l'Ajuntament a la responsabilitat per evitar rebrots

En els últims set dies s'ha produït a Sant Cugat un repunt de 13 positius, nou més que en la setmana anterior


Temes relacionats

Nou repunt de casos de Covid-19 a Sant Cugat, que arriba als 800 positius (20/jul/20)


  • Comparteix:

L'Ajuntament treballa perquè Sant Cugat freni la pandèmia / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament treballa perquè Sant Cugat freni la pandèmia / Foto: Cugat Mèdia

La situació sanitària a Sant Cugat és ara 'raonablement bona', però l'Ajuntament no descarta que es pugui complicar 'si no se segueixen les mesures de prevenció establertes en cadascuna de les activitats'. Des del govern local s'informa d'un lleuger repunt de positius de Covid-19 a la ciutat, amb 13 casos detectats en l'última setmana (nou més que en els set dies anteriors), que han afectat sobretot població infantil i joves. El consistori demana 'màxima responsabilitat individual i col·lectiva' per frenar rebrots a la ciutat.

L'executiu local ha decidit convocar el comitè de seguiment de la Covid-19 i mantenir-lo actiu arran dels rebrots que s'han produït a Barcelona i a altres ciutats de l'àrea metropolitana. L'Ajuntament, a més, ha participat aquest dijous al Consell d'Alcaldesses i Alcaldes del Vallès Occidental, on s'ha posat sobre la taula la situació de la comarca, on la incidència de la pandèmia ara és de 15 casos per cada 100.000 habitants, per sota de la mitjana de la Regió Metropolitana Nord, que se situa en 22.

L'Ajuntament es marca com a prioritat incrementar el nivell de prevenció, fent una crida a l'autoresponsabilitat per evitar aplicar restriccions que afectin l'activitat social, econòmica i cultural de Sant Cugat. Així, de moment es manté el criteri de no autoritzar activitats a l'aire lliure o en espais tancats on no es puguin assegurar les condicions de seguretat, així com evitar aglomeracions.

Perquè la ciutadania no abaixi la guàrdia, el consistori impulsarà accions d'informació i inspecció, amb especial atenció en espais com terrasses o on es duguin a terme activitats socials. També es reforçarà el servei per desinfectar mobiliari urbà i l'espai públic, es mantindrà el programa de trucades a persones i col·lectius vulnerables i se seguirà repartint mascaretes per a infants.

El govern manté contacte permanent amb la Generalitat per seguir l'evolució de la pandèmia i poder prendre les mesures pertinents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.