La Plataforma Animalista de Sant Cugat ofereix 'una mirada des de l'empatia' a com viuen els cavalls la rua dels Tres Tombs

La Plataforma Animalista de Sant Cugat ofereix una exposició virtual on vol posar de manifest "el patiment" dels equins


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una rua dels Tres Tombs a Sant Cugat / Foto: Localpres - Jordi Garcia

Imatge d'arxiu d'una rua dels Tres Tombs a Sant Cugat / Foto: Localpres - Jordi Garcia

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) ha inaugurat aquest divendres l'exposició virtual 'Tres tombs, una mirada des de l'empatia'. Aquesta mostra pretén oferir un punt de vista alternatiu al de l'exposició que han presentat l'Ajuntament i la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat; s'hi ofereix una mirada centrada en els animals, a la vegada que exposa els signes de patiment dels cavalls, ases i ponis durant la rua que se celebra cada any a la ciutat -aquest any s'ha hagut de suspendre per la Covid-19.

Des de l'entitat consideren que tot i que la gent assisteix als Tres Tombs amb l'esperit d'animar els equins, en realitat amb la seva assistència es perpetua una festa que suposa un patiment per als animals que hi estan implicats. Això es pot veure, segons la PAS, observant els signes visibles que mostren els equins quan estan estressats amb por o dolor: rascar el terra, moure el cap de forma repetitiva, rigidesa muscular, bufar, reaccions exagerades, obrir els narius, treure la llengua, obrir exageradament els ulls i agitar nerviosament la cua, entre d'altres.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.