L'Ajuntament valora positivament l'execució del 80% del Pla Local de Joventut 20-23

Els dos regidors de Joventut consideren que el pla ha suposat "un abans i un després" per al jovent i celebren que "això quedarà"


Temes relacionats

Enllestit el nou Pla Local de Joventut 2020-2023 (12/nov/20)


  • Comparteix:

Foto de família dels regidors i tècnics de Joventut / Foto: Cugat Mèdia

Foto de família dels regidors i tècnics de Joventut / Foto: Cugat Mèdia

Ja s'ha completat el 80% del Pla Local de Joventut 2020-2023. Així ho han explicat els regidors de Joventut Alba Gordó i Marco Simarro en una roda de premsa de valoració. Gordó ha assegurat que 'aquest pla ha marcat un abans i un després en polítiques de Joventut', i Simarro, per la seva banda, ha destacat 'la capacitat d'involucrar tots els departaments necessaris per oferir un servei als joves més proper al que es mereixen'. Amb tot, els regidors s'han mostrat satisfets amb la resposta del jovent, 'que ha pogut percebre aquest canvi tan radical', i amb la feina feta, perquè 'independentment de qui hi hagi en el següent mandat, això ja estarà fet i, per tant, es quedarà', han dit.

Dins de les accions realitzades, Simarro ha destacat la celebració del 1r Fòrum Jove, que va culminar amb la celebració del Programa Indanait, o la creació del Parc Jove de Nadal, dins de l'eix de generar una oferta alternativa d'oci. En relació amb l'eix de feminisme, el regidor ha recordat la campanya de promoció de l'ús de la copa menstrual i, respecte a l'eix de formació, ha parlat del programa Bitàcola, destinat a reduir l'abandonament escolar prematur.

Per la seva banda, Gordó ha valorat molt positivament els canvis executats al Consell de Joves 12/17 i ha apuntat que "tota aquesta feina s'està veient reconeguda". En aquest sentit, Gordó ha celebrat que iniciatives com el TinderCat o l'Esplaiada hagin escollit Sant Cugat com a ciutat acollidora. "Estem sent líders en participació juvenil, som una ciutat de referència per als joves", ha dit.

Pel que fa a les accions que es podrien desenvolupar durant aquest últim any, Simarro ha parlat de la figura dels "educadors de carrer" i, Gordó, per la seva banda, ha fet referència a "l'obertura d'equipaments". "Hem començat a plantar algunes llavors", ha dit Gordó. Llavors de les quals creuen que potser se'n podran veure els primers fruits abans d'acabar l'any.




Alba Gordó

Les polítiques de Joventut són un pilar i el fet de posar el jovent al centre està donant els seus fruits, i ens sembla que els joves han pogut percebre aquest canvi tan radical i n'estem molt satisfets.

Marco Simarro

L'Alba i jo havíem intentat venir a dignificar les polítiques de Joventut, i per tant, independentment de qui hi hagi en el següent mandat, això ja estarà fet i això quedarà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.