Reconvertim el Camp de Golf posa el punt de mira en la lletra petita de la restauració l'espai

La plataforma està pendent dels usos que acabin tenint els terrenys després de conèixer l'esborrany del conveni entre les administracions


Temes relacionats

Primers passos per restaurar el camp de golf de Can Sant Joan i que l'espai sigui per a la ciutadania (14/jun/22)


  • Comparteix:

Mapa de l'espai / Foto: Ajuntament

Mapa de l'espai / Foto: Ajuntament

La plataforma Reconvertim el Camp de Golf vol posar especial atenció en els usos que es donin als terrenys. El col·lectiu es mostra satisfet amb què les seves peticions es tradueixin en una renaturalització de l'espai i la cessió als ajuntaments per obrir-los a la ciutadania, com estableix la proposta de conveni, però adverteix que cal veure quins usos s'acaben atorgant. La plataforma demana ser part d'aquestes decisions i, per això, ja s'ha posat en contacte amb els ajuntaments de Sant Cugat i de Rubí.

Segons l'esborrany del conveni que s'està treballant entre l'Institut Català del Sòl (Incasòl), l'Ajuntament de Sant Cugat i l'Ajuntament de Rubí, la intenció és restaurar el camp de golf de Can Sant Joan i que aquest espai passi a dedicar-se a l'ús ciutadà. Es tracta d'una proposta del mateix Incasòl (actual propietari dels terrenys) que recull algunes de les reivindicacions defensades fins ara com la restauració i renaturalització, la cessió als dos consistoris i l'obertura a la ciutadania.

Un plantejament que des d'ADENC veuen amb bons ulls, com destaca el membre Joan Carles Sallas, per a qui el projecte ha aconseguit positivitzar les seves demandes després del tancament del camp de golf i donarà un valor afegit a aquest entorn natural.

Tot i així, des de la plataforma Reconvertim el Camp de Golf, la portaveu Mireia Gascón ha explicat a Cugat Mèdia que els preocupa especialment els usos que s'acordin, més enllà de la gestió. Especialment, pel que fa a l'espai que mantindrà l'Incasòl i que el seu ús acabi exercint més pressió sobre el torrent. Per això, reclamen poder participar en aquesta definició dels usos, a l'espera de la requalificació definitiva dels terrenys.

L'espai té una superfície de 800.000 metres quadrats, dels quals 570.000 són del terme municipal de Sant Cugat i 230.000 són de Rubí.




Joan Carles Sallas

És un gran èxit de la ciutadania, de la participació dels ciutadans quan es mobilitzen. S'han d'implicar més.

Mireia Gascón

Sobretot que acabi quedant una conformació del parc lògica i respectuosa. Per tant, que la part que es quedi l'Incasòl no faci de barrera i acabi fent més pressió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.