Nou asfaltat, pintura i jardineres a la sortida de l'escola Collserola

L'Ajuntament manté l'aposta per la pacificació dels entorns escolars


  • Comparteix:

Imatge de la pacificació de la sortida de l'escola Collserola / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge de la pacificació de la sortida de l'escola Collserola / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'entorn de l'escola Collserola continua millorant-se. Després de completar el carril bici i de tallar el carrer al trànsit, aquest mes han finalitzat els treballs d'asfaltat del carrer de l'Abat Escarré i s'han posat elements d''urbanisme tàctic' (pintura i jardineres) per crear nous espais per a l'alumnat i les famílies del centre educatiu. L'objectiu de l'Ajuntament és convertir les zones escolars en àrees de protecció de la salut de la infància, pacificant els espais i limitant el pas de vehicles motoritzats, fomentant així una mobilitat sostenible.

D'aquesta manera, l'escola Collserola ha seguit els passos de l'escola Ciutat d'Alba, l'escola Pi d'En Xandri i de l'entorn compartit de les escoles l'Olivera i La Mirada, que han eliminat les zones d'aparcament, reorganitzat el pàrquing i restringit l'accés de vehicles motoritzats.

La regidoria d'Educació, Pilar Gorina, treballa amb les Associacions de Famílies d'Alumnes i les direccions dels centres per impulsar camins escolars segurs i crear nous espais per garantir el benestar dels infants. "Modificar els entorns ha estat una prioritat realitzada molt acuradament, estudiant les possibilitats de cada situació on es troba el centre", ha emfatitzat.

Més actuacions en entorns escolars

També s'han fet canvis als voltants de l'escola Joan Maragall, on es van eliminar places d'aparcament i es va ampliar la vorera al passeig de Sant Magí per guanyar espai per als vianants. Pel que fa a l'Institut Leonardo da Vinci, el curs 20-21, també es va fer un canvi del pas de vianants i de la parada del bus per garantir una millor accessibilitat dels estudiants al centre.

Una altra de les actuacions per promoure els entorns escolars segurs ha estat les millores en les vies d'accés a l'escola Avenç, com la instal·lació de 25 punts de llum alimentats per plaques fotovoltaiques al camí escolar, fomentant el seu ús respectant el seu valor natural, i l'adequació d'un vial per a vianants, delimitat amb pilones, al camí del Crist Treballador.

Camins escolars segurs

Un altre repte és el de generar camins escolars segurs per accedir als centres. Un dels casos més rellevants és el de l'escola La Floresta. Després d'instal·lar uns semàfors a la carretera, s'ha aprovat un projecte, des del pont del Diari fins a la rotonda de la carretera de Vallvidrera, que facilitarà que infants i famílies puguin accedir a l'escola, a peu o amb bicicleta, de manera segura. La previsió és poder iniciar-la durant el primer semestre del 2023, amb una execució prevista de vuit mesos.

Aquesta acció forma part de l'estratègia municipal per fomentar una ciutat més saludable. En aquest sentit, també està previst començar les obres de connexió del carril bici a les escoles Joan Maragall, Gerbert d'Orlach i Ciutat d'Alba, que se sumaran als 2,4 quilòmetres de carril bici d'accés a l'institut-escola Catalunya, executats el mes de febrer de 2022. Paral·lelament, està en marxa l'elaboració, en col·laboració amb l'AMB, un projecte de remodelació de l'accés a l'escola Pins del Vallès i del parc de Volpelleres.

La finalitat és promoure la mobilitat sostenible i saludable, prioritzant els espais per a vianants i ciclistes en el viari de l'entorn escolar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.