Drons, helicòpter i més agents per fer front al repunt de robatoris a Mira-sol i l'Eixample

Els Mossos han activat un dispositiu "contundent" que incorpora per primera vegada drons


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra / Foto: Mossos d'Esquadra

Imatge d'arxiu de l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra / Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han activat un dispositiu especial per fer front a l'increment dels robatoris amb força a domicilis als barris de Mira-sol i l'Eixample, que registren un repunt de casos des d'inici d'any. El cos ha mobilitzat drons amb càmeres tèrmiques i l'helicòpter per sobrevolar aquestes zones i ha incrementat la presència policial amb el reforç d'agents vinguts de Granollers i Rubí, així com el patrullatge de paisà. És la primera vegada que s'utilitzen drons en un operatiu a Sant Cugat contra els robatoris amb força a domicilis.

"Hem donat una resposta contundent en coordinació amb la Policia Local per fer minvar aquesta situació", ha afirmat a Cugat Mèdia el cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat, Manel Rodríguez.

El cap del cos al municipi atribueix aquest repunt de casos en aquestes zones, un 30% més que al mateix període de l'any anterior, a grups organitzats de dues o tres persones amb diferents rols, tot i que no tenen una alta especialització. Són grups, ha concretat Rodríguez, que durant la pandèmia van marxar del territori o van redirigir la seva activitat cap als delictes contra la salut pública, i que ara han tornat.

De fet, durant aquest 2023 ja s'han efectuat 17 detencions vinculades a robatoris a domicilis, més de la meitat de totes les efectuades durant l'any anterior.

El cap de la comissaria assegura que és la conseqüència a l'increment de la presència policial i els equips de paisà. A més, des de la setmana passada s'ha posat a prova un operatiu amb drons que incorporen càmeres tèrmiques i que se sumen a l'helicòpter per controlar des de l'aire aquestes zones.

Tot plegat, diu Rodríguez, ha permès controlar la situació, però que cal no abaixar la guàrdia.

Manel Rodríguez, cap de la comissaria dels Mossos a Sant Cugat

Manel Rodríguez, cap de la comissaria dels Mossos a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Robatoris a Sant Cugat

Durant el 2022, a Sant Cugat es va registrar un augment de les denúncies per robatoris amb força a domicilis. En concret, un 12,6% més, amb 31 casos més. És a dir, el 2021 es van comptabilitzar 246 denúncies i el 2022 han estat 277.

Per barris, el nucli antic -que és la zona amb més habitatges- concentra la gran majoria de robatoris, que durant el 2022 van créixer un 17% respecte al 2021. En canvi, a la Floresta (-42%) i a Valldoreix (-15%), dos dels punts calents fins ara, s'han reduït els casos; mentre que a Mira-sol s'han incrementat un 75% i a les Planes s'han mantingut amb una única denúncia.

Altres fets delictius

Tot i l'impacte que tenen els robatoris amb força a domicilis, el delicte més denunciat a Sant Cugat són els furts. Durant el darrer any s'han incrementat un 12%, passant del 1.491 del 2021, als 1.677 del 2022.

Segons ha explicat Rodríguez, es produeixen principalment dins d'establiments i l'objectiu és el mateix producte de la botiga. Són delictes "oportunistes", com passa amb els furts al carrer, però en aquest cas són menys habituals al municipi. Durant el 2022 es van efectuar 35 detencions vinculades a aquest tipus de delictes, en tots els casos per quantitats superiors als 400 euros.


Manel Rodríguez

Alguns veïns d'aquestes zones ja han pogut veure com drons i helicòpters sobrevolaven. No estem mirant a un altre costat. Hi ha hagut un repunt i hem donat una resposta contundent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.