Les multes per excés de velocitat a l'AP-7 al Vallès Occidental es multipliquen per quatre

Des que el límit de velocitat es va reduir a 100 quilòmetres per hora, el nombre de sancions s'ha disparat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'AP-7 / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de l'AP-7 / Foto: ACN

El nombre de multes per excés de velocitat al tram de l'AP-7 que passa pel Vallès Occidental s'ha disparat des que el límit es va reduir als 100 quilòmetres per hora, a finals del novembre passat. Així, entre desembre i febrer, els radars han caçat 1.391 sobrepassant el límit. Són 1.075 multes més de les que es van interposar en el mateix període d'un any enrere. Dit d'una altra manera, el nombre de sancions s'ha multiplicat per 4,4. Tot plegat són dades facilitades a Cugat Mèdia pel Servei Català de Trànsit (SCT).



El canvi de límit de 120 a 100 quilòmetres per hora es va posar en marxa el 25 de novembre de 2022, en el tram Granollers-el Papiol, del quilòmetre 133 al 161. Es tracta d'una mesura pactada per la Generalitat i el Ministeri de Transports per reduir la sinistralitat. En el tram del Vallès Occidental, d'uns 20 quilòmetres de llarg, el nombre de multes s'ha disparat. En el del Vallès Oriental, en canvi, on el tram afectat és d'uns 10 quilòmetres, l'increment és menys pronunciat: entre desembre de 2022 i febrer de 2023 es van interposar 1.319 sancions, només 58 més que en el mateix període de l'any anterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.