L'activista Juan Merino alça la veu durant el pregó de Festa Major per reivindicar els drets del poble florestà

L'històric veí del barri santcugatenc ha accentuat les necessitats del districte i ha recordat que Sant Cugat té un deute amb els seu veïns


  • Comparteix:

Un barri amb natura, història, persones i entitats esportives però, sobretot, amb molta personalitat i vida pròpia. Aquests adjectius valen per qualificar la Floresta, però són igual de vàlids per definir l'històric veí Juan Merino, que enguany ha estat l'encarregat d'alçar la veu per reivindicar les necessitats del districte durant el pregó de Festa Major que ha tingut lloc, aquest divendres, al Parc de les Dones. Merino, amb una estelada LGTBIQ+ com a faixa i ovacionat pel centenar d'assistents, ha aprofitat la presència de l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Vallès, i de les primeres espases del ple municipal, per recordar que 'hi ha espais de la Floresta que cauen a trossos' i que s'ha de posar fil a l'agulla abans que sigui massa tard. L'activista i pregoner també s'ha afegit a algunes de les reivindicacions més presents al barri, com ara la petició de reformar l'escola la Floresta o que l'Olimpyc Floresta pugui continuar entrenant a Can Llobet de forma regular la temporada vinent.

Merino ha arrancat el pregó recordant un seguit de veïns il·lustres com Ramon Borda o Consol Pagès i, tot seguit, ha passat a enumerar un conjunt de peticions que, segons ha apuntat, "van de la mà del que pensa bona part del barri". Entre aquestes han destacat la necessitat de comptar amb una biblioteca pròpia, un centre social en el qual puguin actuar les corals o grups musicals, un centre de dia per a la gent gran, una parada de l'L4 adaptada al costat de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i una millora de l'activitat sanitària que es duu a terme al Centre Sociosanitari que hi ha al mateix Parc de les Dones.

Un cop ha finalitzat el discurs de Merino, l'alcalde del municipi ha pogut dedicar unes paraules al barri i ha aprofitat l'avinentesa per fer entrega d'una placa commemorativa a Merino, la qual ha servit per fer valdre la seva trajectòria com a multiactivista de la ciutat.

Just després del parlament de l'alcalde, diverses famílies han pujat a l'escenari per, un cop més, tornar a reclamar que es duguin a terme les obres per reformar l'escola la Floresta. "Només demanem que es compleixin les promeses abans que tinguem una desgràcia i ja sigui massa tard", ha recordat un dels manifestants presents, que també ha apuntat que "les famílies del barri florestà se senten abandonades i menyspreades per les autoritats municipals".

Tot plegat ha servit per arrencar una nova Festa Major que s'allargarà durant aquest cap de setmana i el cap de setmana següent i que, com és habitual, comptarà amb diverses activitats populars per a xics i grans.

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA DE FESTA MAJOR









  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.