Sant Cugat podrà limitar el preu del lloguer

El Departament de Territori manté la llista de 140 municipis que es consideren zona de mercat residencial tensionat


  • Comparteix:

Foto d'arxiu / Font: Cugat Mèdia

Foto d'arxiu / Font: Cugat Mèdia

Sant Cugat forma part dels municipis catalans que tindran la possibilitat de regular els preus del lloguer. La localitat vallesana està a la llista de 140 a les quals la Generalitat de Catalunya ha instat a millorar l'oferta d'habitatge assequible. Amb la nova Llei d'Habitatge, l'Ajuntament podrà limitar el preu del lloguer que, en el cas dels grans tenidors (que rebaixen la seva consideració dels deu als cinc habitatges) no podrà ser major al de l'Índex de referència. A més, els nous contractes no podran ser superiors al preu dels anteriors cinc anys perquè s'estabilitzin els preus.

Sant Cugat és considerada una àrea tensionada d'en el mercat habitacional segons la Llei d'Habitatge, ja que compleix els requisits per entrar en aquesta categoria. La despesa mitjana en lloguers, hipoteques i derivats supera el 30% de les rendes mitjanes de les llars i, a més, l'augment del preu és més d'un 3% superior al de la resta de Catalunya.

Segons les últimes dades publicades pels principals portals immobiliaris, el preu mitjà del lloguer es mou entre el 14,9 € el metre quadrat a Idealista, els 16 € de Fotocasa i els 16,5 € d'Habitaclia. Malgrat Sant Cugat està per sota de la mitjana de la demarcació de Barcelona, sí que és un dels municipis amb el preu més elevat. A més, en l'acumulat, ha crescut un 6,7% respecte ara fa un any. Aquestes dades mostren la situació d'alça de preus a la qual, amb l'aplicació de la nova normativa, les institucions pretenen posar-hi fre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.