Continua l'onada de robatoris amb força a l'interior de vehicles a Sant Cugat

Entre la nit de divendres a dissabte, els lladres van forçar i robar a l'interior de sis cotxes


  • Comparteix:

Imatge que il·lustra un robatori en un vehicle / Foto: Creative Commons

Imatge que il·lustra un robatori en un vehicle / Foto: Creative Commons

Nou episodi de robatoris amb força a l'interior de vehicles a la ciutat de Sant Cugat. La nit de divendres a dissabte, uns lladres van forçar almenys sis cotxes i van sostreure els objectes de l'interior al voltant de la zona del parc Central, segons han explicat els Mossos d'Esquadra a Cugat Mèdia. Els cos policial ha confirmat que es va identificar un possible sospitós i, ara mateix, hi ha una investigació oberta per veure si hi ha relació amb els furts. De fet, els robatoris d'aquest tipus han repuntat a Sant Cugat durant el primer semestre de 2023. Després de dos anys en què aquests delictes van disminuir un 22% a la ciutat, en els primers sis mesos d'enguany s'han produït 96 robatoris amb força a l'interior de vehicles, un 53% més que en el mateix període de 2022, segons van explicar els Mossos d'Esquadra a Cugat Mèdia.

Els robatoris es produeixen sobretot en aparcaments de centres comercials i el 'modus operandi' dels lladres acostuma a ser sempre el mateix: forçar el pany o rebentar un vidre per poder accedir a l'interior del vehicle. Els lladres busquen vehicles que des de fora es pugui apreciar algun objecte de valor, es parapeten entre els cotxes estacionats i procedeixen a cometre el delicte.

Aquests fets coincideixen amb la reducció en un 3,1% de la criminalitat a Sant Cugat en el primer semestre de l'any, respecte al mateix període del 2022. Segons dades del Ministeri de l'Interior, els fets delictius han passat de 2.044 a 1.980, tot i que augmenten els casos registrats de robatoris amb força en immobles. També s'han incrementat lleugerament els furts. Per contra, els robatoris amb violència i intimidació s'han reduït gairebé un 33%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.