Novafinca respon a l'alarma i aclareix que el 'coliving' és una prova pilot amb una trentena de pisos

La immobiliaria començarà a implatar-ho a partir del primer trimestre de l'any vinent


  • Comparteix:

El local de la immobiliària Novafinca al passeig Francesc Macià / Foto: Google Maps

El local de la immobiliària Novafinca al passeig Francesc Macià / Foto: Google Maps

Novafinca respon a l'alarma generada pel seu projecte d'implantació a Sant Cugat del 'coliving'. El CEO de la immobiliària, Fran Margenat, ha explicat a Cugat Mèdia que es tracta d'una prova pilot que es posa en funcionament amb una trentena de pisos de la seva propietat. És aproximadament el 30% del seu parc immobiliari i començarà a funcionar a partir del primer trimestre del 2024, una vegada s'hagin completat les obres de millora d'alguns espais. Uns treballs que no afecten l'estructura dels pisos, que és mantenen com a una única unitat.

Per posar en marxa aquest projecte, la immobiliària ha deixat de renovar els contractes vinculats a aquests pisos. Segons ha explicat el responsable, han seleccionat aquells que s'estaven per acabar i que s'adapten millor al projecte. És a dir, a diferents zones de la ciutat.

"Considerem que, igual que les persones evolucionen i les famílies i les fórmules de vida van canviant, nosaltres hem d'intentar adaptar-nos a aquestes noves fórmules", afirma Margenat, qui també ha desvinculat aquesta prova pilot de la regulació dels preus del lloguer i d'un intent per saltar-se la limitació de preus que tindrà Sant Cugat com a zona tensionada. "No té a veure amb la llei, sinó amb l'evolució del món", defensa.

Així, des de la immobiliària plantegen el projecte de 'coliving' com el lloguer d'una habitació, que inclou l'ús dels espais comuns de l'habitatge, així com altres serveis, per exemple el de neteja o accés a Netflix. "Podran entrar al dia següent", concreta Margenat, que ha explicat que el lloguer mínim serà per tres mesos i serà més assequible que el pis sencer, tot i que no ha volgut detallar els preus. A més, la intenció és ajuntar llogaters per tipologia o necessitats. Ho posaran a prova durant tot l'any per veure "si té acceptació a Sant Cugat".

Tot i així, aclareix el responsable de Novafinca, continuaran llogant pisos. Això sí, en els propers mesos també deixaran de renovar altres contractes perquè han de fer actuacions a alguns edificis que estan vells i necessiten renovar-los. Per això, Margenat lamenta que s'hagi fet una lectura alarmista i defensa que l'objectiu "no és deixar de donar pisos".

I així ho farà arribar a l'Ajuntament, que ja els ha citat a una reunió per abordar el projecte. El regidor d'Habitatge, Francesc Duch, va explicar a Cugat Mèdia que el consistori té sobre la taula diferents línies de treball per "evitar que es faci fora més famílies". Una d'elles, una modificació del planejament que reguli aquests fets. El responsable de Novafinca es mostra contrari a aquesta proposta, ja que considera que l'excés de regulació provoca menys activitats i menys inversions, especialment en un moment que el nombre de pisos en lloguer disponibles a Sant Cugat s'ha reduït.




Fran Margenat

Considerem que igual que les persones evolucionen i les famílies i les fórmules de vida van canviant, nossaltres hem d'intentar adaptar-nos a aquestes noves fórmules.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.