Salut vol una gestió compartida de Mútua Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa per al nou hospital de dia de Rubí

L'equipament, un Centre d'Alta Resolució, donarà servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal


Temes relacionats

Sant Cugat disposarà d'un nou hospital públic de dia que es construirà a Rubí (25/gen/24)

L'hospital de Rubí-Sant Cugat: 20 anys d'una història capicua (25/gen/24)


  • Comparteix:

Ubicació del nou Centre d'Alta Resolució Sanitària / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Ubicació del nou Centre d'Alta Resolució Sanitària / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Departament de Salut té 'la voluntat' que Mútua Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) facin una gestió 'compartida' del futur Centre d'Alta Resolució Sanitària que s'ubicarà a Rubí i que donarà servei també a Sant Cugat i Castellbisbal. Es tracta d'una informació que ha avançat RubiTV.cat i que la conselleria ha confirmat a Cugat Mèdia. Salut ha assegurat que 'la construcció està prevista en el decurs dels propers tres o quatre anys' i ha explicat que ja està treballant en 'el pla funcional del nou centre'.

Des del departament recorden que aquest Centre d'Alta Resolució "no serà un hospital comarcal convencional, no serà l'Hospital Vicente Ferrer". L'equipament oferirà serveis com cirurgia major ambulatòria, cirurgia menor, hospitalització de dia, atenció urgent, proves complementàries, hemodiàlisi i diagnòstic per a la imatge. L'hospital de dia és un equipament hospitalari de menor dimensió que un hospital de referència, però pot atendre casos sense hospitalitzacions. L'Hospital Universitari MútuaTerrassa continuarà sent l'hospital de referència.

L'hospital de dia, que vol donar resposta a una reivindicació històrica, es construirà en uns terrenys d'uns 20.000 metres quadrats al carrer de Sòcrates de Rubí, a tocar de Sant Cugat. La posada en marxa d'aquest equipament arriba després d'un acord entre la conselleria de Salut amb els tres ajuntaments implicats.

El primer pas es va donar dijous passat amb l'aprovació per unanimitat al ple de Rubí de l'aprovació i rectificació de l'inventari municipal. En un ple posterior s'aprovarà la cessió definitiva dels terrenys on es construirà l'equipament. La voluntat de la Generalitat és començar la construcció durant aquest mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.