Reflexió i coneixement per aturar la desigualtat entre homes i dones

Sant Cugat commemora el 8M amb una vintena d'activitats organitzades amb entitats


  • Comparteix:

La regidora amb membres de les entitats participants / Foto: Ajuntament

La regidora amb membres de les entitats participants / Foto: Ajuntament

Sant Cugat es bolca un any més en la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb una vintena d'activitats organitzades per l'Ajuntament i diverses entitats de la ciutat. Les propostes arrenquen aquest divendres i tindran el seu punt àlgid el mateix 8 de març amb l'acte institucional i la lectura del manifest, un cinefòrum, una pedalejada i una taula rodona. El programa busca aportar reflexió i coneixement sota el lema 'atura la desigualtat'.


CONSULTA TOT EL PROGRAMA D'ACTIVITATS DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Les activitats s'han presentat aquest dimarts amb la presència de les entitats que han participat de l'elaboració del programa. La regidora de Drets Socials, Igualtat i Feminismes, Gemma Aristoy, ha situat el 8M com una de les "dates assenyalades" del municipi, que "es mobilitza per a l'ocasió".

I és que en ple segle XXI, ha recordat Aristoy, els homes i les dones només són iguals formalment davant la llei, però "encara queda molt camí per recórrer". Per això, Aristoy ha reiterat que les reivindicacions d'aquesta commemoració "interpel·len tothom i són universals".

Amb l'objectiu precisament d'incorporar tothom, el programa ofereix una vintena d'activitats diverses que inclouen recitals, projeccions, exposicions, tallers, concerts i xerrades, entre d'altres.

Com en edicions anteriors, des del 2010, la imatge gràfica de la commemoració és l'obra guanyadora del concurs de cartells organitzat per l'Ajuntament i l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Sant Cugat.






Gemma Aristoy

En ple segle XXI només podem afirmar que els homes i les dones només som iguals davant la llei. Ens queda molt camí per recórrer i molta feina per fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.