L'Hospital General de Catalunya atén una mitjana de 120 santcugatencs al dia


Temes relacionats

L'Hospital General de Catalunya posa en marxa una nova UCI pediàtrica (29/jul/08)

La UIC celebra la graduació dels nous odontòlegs en mig de la pluja (25/jul/08)

El govern descarta convertir el General de Catalunya en hospital de referència i manté l'aposta per Rubí (17/abr/08)

Sant Cugat insisteix a convertir el General de Catalunya en l'hospital públic de referència de la zona (16/abr/08)


  • Comparteix:

Vista exterior de l'Hospital General de Catalunya

Vista exterior de l'Hospital General de Catalunya

L'Hospital General de Catalunya (HGC) atén cada any 45.000 santcugatencs, segons el seu director, Xavier Mate. Més de la meitat dels usuaris del centre mèdic provenen de Sant Cugat i Rubí. A més, un de cada tres nens de menys de 10 anys que assisteix l'hospital són de la nostra ciutat.

El director de l'HGC, Xavier Mate, ha explicat a Cugat.cat que el públic del centre és vallesà ja que el 80% dels usuaris provenen del Vallès Oriental i Occidental. Entre un 50 i un 60% de les visites són de Rubí i de Sant Cugat. Precisament, els habitants de la nostra ciutat que freqüenten el centre sumen 45.000 a l'any, tal com explica Mate.

Xavier Mate

Un de cada tres nens de menys de 10 anys són de Sant Cugat. Vénen 45.000 santcugatencs a l'any.




Les dades demostren que la radiografia del perfil de l'usuari, segons Mate, respon a l'entorn on està ubicat l'hospital.

Xavier Mate

Ens estem comportant com un hospital que ofereix serveis a la zona d'influència propera i que dóna feina als treballadors de la zona.




L'HGC, que dóna feina a 1.000 treballadors directament, complirà un quart de segle l'any vinent i aquest curs s'ha estrenat com a hospital universitari.

Al mes d'abril la Generalitat va descartar destinar una part del centre en l'hospital de referència de la zona, tot i la demanda de l'Ajuntament. La conselleria de Salut manté que l'equipament es construirà a Rubí i les obres començaran al 2009.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Cadria cuidar l'aspecte d'aquest centre ja que hi ha instalacions que els hi cal fer urgentment una millora del seu entorn. Els box d'urgències (al menys alguns d'ells ) es troben en un estat deplorable i això causa un impacte molt negatiu en el usuari que es trboba allà per una emergència de la seva salut.

usuaria. Enviat el 2/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.