El pregó de la Festa de Tardor reivindica més col·laboració entre les entitats


Temes relacionats

La festa de les entitats clou amb el pregó, la Fira d'Entitats i el Ball de Gitanes (11/nov/12)

Les entitats de cultura popular es reivindiquen en el primer dia de la Festa de Tardor (10/nov/12)


  • Comparteix:

Moment de la lectura del pregó

Moment de la lectura del pregó

El pregó de la Festa de Tardor ha reivindicat més col·laboració i coordinació entre entitats per enfortir la seva incidència a la ciutat. Compartir inquietuds i disposar d'un representant de cara a l'administració pública són els reptes principals que les associacions s'han marcat en la lectura del manifest, que ha anat a càrrec de la coordinadora d'entitats i que ha tingut lloc aquest diumenge.

Les associacions, en veu de la coordinadora d'entitats que ha defensat el pregó d'enguany, s'han apropiat del lema casteller 'Fem pinya' per aplicar-lo en el context de l'associacionisme i exigir-se més col·laboració i coordinació. El pregó de la Festa de Tardor ha reptat les associacions a enfortir els vincles entre elles, comptar amb una organització potent i crear la figura d'un representant de cara a l'administració pública. Un dels representants de la Xarxa Solidària de Sant Cugat, Jordi Vilà, s'ha encarregat de llegir la primera part del manifest.

Jordi Vilà

L'associacionisme local ha de fer un pas enllà i aspirar a una coordinació permament per compartir inquietuds comunes.


Les entitats han fet esment a les retallades en inversions per a les associacions locals i han lamentat que els estralls pressupostaris impedeixin tirar endavant el Pla d'Equipaments, que han definit com a 'paper mullat'. Davant la situació econòmica, però, les associacions aposten per 'fer més amb menys' i asseguren que la seva tasca és fonamental per a la ciutat, com ha defensat el membre de la coordinadora d'entitats esportives Joan Salabert.

Joan Salabert

Amb menys diners haurem de fer més. La realitat ens exigeix més. No deixarem de demanar diners a l'administració.


La lectura del pregó també ha servit per fer una crida a la participació ciutadana, que les entitats consideren indispensable per a la seva tasca.

Pregó Festa de Tardor

Escolta el pregó de la Festa de Tardor del 2012






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.