La Xarxa enceta nova etapa com a pal de paller de la comunicació local


Temes relacionats

Rafael de Ribot: 'La Xarxa compleix una funció en la comunicació pública' (27/set/12)

La Xarxa enceta la temporada amb 'La tarda' des dels estudis de Cugat.cat ( 3/set/12)


  • Comparteix:

La Xarxa s'ha presentat en societat aquest dimecres / Font: Laxarxa.com

La Xarxa s'ha presentat en societat aquest dimecres / Font: Laxarxa.com

La nova etapa de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) s'ha presentat en societat com una estructura de suport als mitjans locals i apostant per la integració multimèdia. Sota la marca de La Xarxa s'apleguen a partir d'ara tots els serveis de suport a la comunicació de proximitat que depenen de la Diputació de Barcelona, tant en l'àmbit radiofònic com televisiu i digital. Cugat.cat participa en aquesta nova etapa amb la producció del programa radiofònic 'La Tarda', fet a partir de la col·laboració d'una trentena d'emissores del país.

La nova estructura empresarial creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l'audiovisual local català s'ha presentat públicament aquest dimecres davant representants municipals i de responsables dels mitjans locals de tot Catalunya. Amb la creació de la nova societat, la Diputació vol simplificar aquesta tasca de suport en una única empresa que opera com a plataforma multimèdia, fusionant totes les plataformes que fins ara funcionaven en paral·lel - la ràdio, les televisions locals i el digital - i amb un enfocament multimèdia.

El conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, ha explicat que amb aquesta reorientació La Xarxa deixa de ser un mitjà finalista per convertir-se en un instrument de suport als mitjans de comunicació local amb la voluntat de reforçar i impulsar la comunicació de proximitat. Pena ha afegit que les actuals estructures comunicatives estan 'fent figa'.

Francesc Pena

Tal com estem, crec que hem de tenir clar que les estructures de comunicació estan fallant i les hem de simplificar.


Sant Cugat s'integrarà en els propers mesos en la nova estructura, que ja aplega uns 150 municipis catalans titulars de mitjans públics audiovisuals. De fet, Cugat.cat participa des d'aquesta temporada en la nova orientació de La Xarxa amb la realització, des dels estudis de la nostra ciutat, del programa radiofònic 'La Tarda', que es coprodueix amb una trentena d'emissores locals del territori. 'La Tarda' és un dels màxims exponents visibles del nou enfocament, que segons els seus responsables ha de cedir tot el protagonisme als mitjans locals.

La regidora de Comunicació de l'Ajuntament, Joana Barbany, ha participat en la presentació i ha dit a Cugat.cat que aquesta reorientació dóna resposta a la situació actual on els mitjans han de buscar noves fórmules de col·laboració.

Joana Barbany

La idea és donar més pes a la comunicació local. Que ells siguin els generadors de la informació per crear una xarxa que es nodreixi d'aquests continguts.


Durant la presentació el secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí, i el conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, han coincidit a dir que 'la comunicació local és una de les estructures d'Estat fonamentals' que necessita Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.